Inici Societat El barri de Sesoliveres d’Igualada estrena dues noves parades de bus interurbà

El barri de Sesoliveres d’Igualada estrena dues noves parades de bus interurbà

COMPARTIR

Des d’aquesta primavera, el barri de Sesoliveres d’Igualada compta amb dues noves parades de bus interurbà, que permeten als usuaris connectar amb l’Estació d’Autobusos i de Ferrocarrils, des d’on poden enllaçar amb altres alternatives de transport públic, fonamentalment cap a Barcelona.

D’acord amb les peticions dels veïns de la zona i a iniciativa de l’Ajuntament, amb el suport també del departament de Territori de la Generalitat com a titular del servei, la companyia Monbus Hispano Igualadina ha ampliat la cobertura de les línies que enllacen amb Jorba-Calaf i amb Santa Coloma de Queralt, al seu pas per la capital de l’Anoia.

En concret, cada dia, tretze freqüències en cada sentit ja s’aturen a l’Avinguda Sant Jaume Sesoliveres i al carrer Nueva Esperanza. Aquest dimarts, 9 de maig, s’ha fet la presentació d’aquesta modificació amb presència de l’alcalde, Marc Castells, el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, el gerent de la companyia, Cleto Vázquez, i representants dels veïns que van impulsar la petició. Recentment, a més, ja es va estrenar la nova capçalera de la línia e5 de busos Exprés Igualada-Barcelona, amb nou inici i final de línia al Nord de la ciutat, al costat del habitatges “Punto Blanco”.

Castells ha celebrat que es compleixi “una reivindicació històrica” d’aquesta zona de la ciutat i ha reivindicat la millora del transport públic que ja va suposar la perllongació del bus urbà fins al Pla de la Massa després de l’obertura del Campus Universitari.

Des de la companyia, Cleto Vázquez ha explicat que Monbus transporta “entre 15 i 20 persones” a cada expedició d’aquestes línies que passen pel barri igualadí.

Ramon Tort, membre de l’associació de veïns de Sant Jaume Sesoliveres, ha recordat que la reivindicació de transport públic “és de fa 30 o 35 anys, des que va començar a viure algú aquí”. La manca de transport ha estat, segons Tort, la causa “de gent que s’ha fet gran i ha hagut d’anar a viure a un pis a Igualada perquè ja no podien conduir”.

Monbus Hispano Igualadina no ha rebut encara cap indici per a la revocació de la concessió de la línia Igualada-Barcelona, que va anunciar la Generalitat a finals de l’any passat després de l’acumulació d’alguns expedients per part de l’empresa. Cleto Vázquez explica que mantenen trobades “periòdiques” amb l’administració i que han presentat alegacions als expedients que ha obert el Departament de Territori, aplicant modificacions al servei en alguns casos.

Pel que fa les queixes dels veïns de Tous, que es van arribar a plantejar crear un servei de taxis, Vázquez explica que es van fer “unes correccions horàries que potser a alguns usuaris no els van anar bé”, però nega mancances en el servei, “que està dins de la normalitat”.

FER UN COMENTARI

*