Inici Cultura El Ball de Sant Miquel estrenarà saques de pell dissenyades a l’escola...

El Ball de Sant Miquel estrenarà saques de pell dissenyades a l’escola Gaspar Camps

COMPARTIR

El Ball de Sant Miquel i els diables, d’Igualada segueix amb la seva dinàmica de recuperació dels elements històrics del ball. A través de les fotos dels anys 30 que hi ha documentades dels diables igualadins d’aleshores van observar que utilitzaven saques de pell per dur les “carretilles” de petards.

Els membres del Ball de Sant Miquel i Diables han cercat artesans de la pell per fer les noves saques per portar les “carretilles” de petards. Era un objectiu que tenien des de fa temps, des de que la colla es va recuperar l’any 2011, i “vam pensar que qui millor per fer aquestes saques que els futurs artesans d’Igualada que tenim a l’Escola Gaspar Camps” amb qui van firmar un conveni. Els cinc alumnes de segon curs de la Gaspar Camps que fan el cicle d’artesania de Complements de Cuir hi han estat treballant dos mesos. Aquest dimarts, la colla passava a recollir les saques de pell. L’estrena serà per la Festa Major d’Igualada. Un regal per Sant Bartomeu, fet amb pell i disseny de casa.

A les saques noves “hi cabran unes 80 ó 90 carretilles. Com que Igualada és la ciutat de la pell teníem clar que aquestes saques havien de sortir de la mateixa ciutat. No podia ser d’altra manera” expliquen els membres del ball.

Per la seva banda, des de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, afirmen que “és un projecte de col·laboració amb la colla que ha motivat els alumnes. El fet de ser un projecte amb abast real ha estat un estímul molt gran”. Raquel Soteras, la professora, explica que “els alumnes de segon curs s’hi han implicat molt. Des del centre estem molt contents d’haver fet aquest intercanvi”.

FER UN COMENTARI

*