Inici Destacats Les baixes laborals pel confinament de la Conca d’Òdena, pendents gairebé un...

Les baixes laborals pel confinament de la Conca d’Òdena, pendents gairebé un mes després

COMPARTIR

El confinament perimetral de la Conca d’Òdena es va aixecar ara fa tres setmanes i es compleix un mes des de l’aprovació de la mesura que solucionava la situació legal -estipulada com una baixa d’incapacitat temporal- dels treballadors residents a la Conca que no van poder anar a treballar fora del perímetre.

A dia d’avui un miler de persones encara esperen la resolució de les baixes, que es van tramitar inicialment a través dels respectius ajuntaments. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, reconeix que “hem de lamentar la lentitud en l’arribada de la solució, però també en l’aplicació d’aquesta solució. En qualsevol cas, hem de dir que després d’haver apujat el to de les reivindicacions, finalment podem destacar que el Servei Català de la Salut ja ha establert el canal i s’estan tramitant les baixes dels treballadors i treballadores dels serveis essencials i no essencials amb domicili a la Conca que no van poder sortir a treballar a causa del confinament”. Castells assegura que en els propers dies serà definitiu “l’atorgament d’aquestes baixes”.

Queda pendent, “i continuem lluitant per solucionar, la situació de les persones amb domicili fora de la zona confinada que no van poder accedir a la Conca per anar a treballar. Reclamem una solució, que és justa i necessària, per a les persones que han patit aquesta situació”, ha afegit l’alcalde.

 

FER UN COMENTARI

*