Inici Cinema Avui, la pel·lícula índia ‘The lunchbox’ al Pantalla Oberta

Avui, la pel·lícula índia ‘The lunchbox’ al Pantalla Oberta

COMPARTIR

La propera sessió del ‘Pantalla Oberta’ serà aquest dijous 3 de novembre a les 20h. a la Sala de Socis de l’Ateneu. En ella es projectarà la pel·lícula ‘The lunchbox’ (2013), del director hindú Ritesh Batra. Es tracta d’una de les grans i amables sorpreses que va portar el Festival de Cannes en la seva edició de 2013.

Allà es va presentar aquesta pel·lícula feta amb allò que en diuen “històries mínimes”, però que esdevenen grans. I és que el film parteix d’una idea tan universal en el gènere de la comèdia com és l’equívoc, i aquí amb l’ingredient -sempre agraït-, de mesclar la gastronomia i l’amor. Tot s’inicia a partir de l’error en el servei de lliurar els àpats en les oficines índies. D’aquesta manera, l’atzar farà que dues persones desenganyades de l’amor tornin a sentir aquelles guspires que provoquen els primers símptomes de l’enamorament entre els personatges protagonistes.

Illa I Saajan. Illa -Nimrat Kaur-, el personatge central femení, sembla una convencional mestressa de casa, reclosa a la cuina i a la llar i obedient a les indicacions de la seva tieta, que viu al pis de damunt i a qui mai veiem, però és una dona amb coratge. Ell, Saajan -Irrfan Khan- és un vidu, que no ha pogut superar la mort de la seva dona, i que veurem que al llarg de la cinta dulcifica el seu caràcter i torna, com aquell qui diu, a florir.

FER UN COMENTARI

*