Inici Llibres Autors anoiencs per Sant Jordi

Autors anoiencs per Sant Jordi

COMPARTIR

«Escoles a la frontera» de Carme Junyent

 

[Img #29649]La lingüista masquefina M. Carme Junyent explica l’experiència d’un any i mig que la va portar a visitar totes les escoles de l’Anoia: reflexiona sobre el sentit de frontera en aquest territori, sobre l’ús de la llengua, com és la gent de cada poble, quines històries familiars hi ha al darrere i tantes coses que formen part del periple i el transcendeixen.

 

A “Escoles a la frontera”, l’autora passa del retrobament inicial –amb paisatges i veïnatges de la seva infantesa i joventut– a la identificació. Però també hi ha descobertes, com un final sorprenent que porta els lectors a pensar si tota descripció de la realitat no és una forma de ficció.

 

“Mig adormits” d’Oriol Solà i Prat

 

[Img #29653]L’escriptor Oriol Solà i Prat és l’autor d’aquest conte infantil que parla de l’hemiparèsia, una condició neurològica que afecta la meitat del cos. La història està basada en el cas real de l’igualadí Pol Makuri Redolad Garcia, que també ha tingut cura del disseny del llibre. Les il·lustracions són obra de la també igualadina Elisabet Serra. A més, la impressió s’ha fet a Codorniu Arts Gràfiques S.L i el projecte compta amb el suport de Tuga, Grup Carles i de la Fundació María Agustí d’hemiparèsia infantil.

 

[Img #29650]“El mar de les ombres” de Joan Pinyol

 

“El mar de les ombres” és una novel·la ambientada al juliol de 1909 que narra les peripècies del Miquel, un jove de Capellades -com el seu autor, Joan Pinyol- que fuig de la mort segura a la Guerra del Marroc i s’embarca cap a la vida dalt del Reina Maria Cristina, un vapor de la companyia Transatlàntica que fa el trajecte Barcelona-Buenos Aires. Editada per l’Onada, es tracta d’una novel·la d’aventures i històrica amb trets de novel·la negra que convida els lectors a fer un viatge al passat dels ports on amarra el vaixell (Cadis, Gran Canària, nord del Brasil, Montevideo i Buenos Aires) i recrea la llegenda del continent enfonsat de l’Atlàntida.

 

“Igualada Visual”, de Manel Caballé i Maria Gregori

 

El segon llibre de fotografies “Igualada visual” recull els treballs guanyadors del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià de Fotografia del 2014 i el 2015. Les col·leccions guanyadores que recull el volum són la de Manel Caballé, titulada “Mercat Municipal la Masuca: parades i botigues”, i també les fotografies de Maria Gregori, un complet retrat de la “Igualada de nit”. La publicació és una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de l’Associació Fotogràfica d’Igualada (AFI) i la Federació Catalana de Fotografia.

 

“Un salt al blau”, de Josep Maria Solà

 

L’escriptor, professor i activista cultural de Calaf Josep Maria Solà publica la novel”la “Un salt al blau”. Una carta, una conferència i un naufragi en una ciutat septentrional serveixen al narrador per capbussar-se en el seu passat i en els seus orígens més remots a fi de realitzar un viatge “vertical”, segons l’autor. El llibre pretén també ser un homenatge als mestres, entenent-los com aquell que ens allibera, tornant-nos a la realitat de nosaltres mateixos i de les coses.

 

“El llibre de la iaia Toneta i altres xorrades del Twister”, de la iaia Toneta

 

[Img #29656]L’any 2012 feia la seva irrupció a Twitter la iaia Toneta, una entranyable i irreverent igualadina que ha aconseguit seduir m´s de 35.000 seguidors a la xarxa social dels 140 caràcters. Ara fa el salt al paper en un llibre on explica “moltes coses i molt interessants, anècdotes personals explicades fil per randa… Bueno, potser hi ha alguna exageració… Que si un dia que vaig anar a la platja, que si un dia que vaig anar a les rebaixes, que si el dia de la Via Lliure…”. La iaia Toneta també incorpora al llibre “explicacions de la vida moderna que us aniran molt bé de saber: els llocs on podeu anar de vacances, les tribus urbanes” i capítols autobiogràfics. El llibre està editat pel segell de Planeta Fanbooks.

 

“Pels camins de l’Anoia”, de Rosa Moncunill

 

Recull pòstum de contes de la mestra igualadina Rosa Moncunill, que va adaptar contes clàssics com el del Patufet o la Caputxeta Vermella ambientant-los en indrets de la comarca de l’Anoia. El seu objectiu era fer servir les narracions com a vehicle per estimular el coneixement i l’estima pel seu territori entre els més petits. Les narracions sobre l’entorn són tan detallades que permeten resseguir l’escenari de l’acció dels contes. El recull l’ha editat l’Ajuntament d’Igualada.

 

“Estafologia, la ciència dels espavilats”, de Marc Peña

 

L’inspector en cap de la Policia Local de Vilanova del Camí, Marc Peña, va començar a recopilar fa deu anys els consells que donava en xerrades i col·laboracions en mitjans de comunicació. Així neix “Estafologia, la ciència dels espavilats” (Editorial Círculo Rojo), un recull d’estafes, enganys i consells de prevenció que volen actuar com a eina de prevenció d’aquests delictes a petita escala. Les estafes clàssiques com les de l’estampeta o el tocomocho conviuen amb les més actuals com les vinculades a falsos tècnics d’empreses de subministraments.

“Antologia de la poesia igualadina (s. XV-XXI), de Lleonard del Río

 

El poeta i rapsode igualadí Lleonard del Río ha estat el responsable d’elaborar aquest exhaustou recull de totes les persones de la ciutat que al llarg d’aquests segles han editat algun poemari. DE cada autor en fa un petit esbós biogràfic i un poema escollit. El llibre stà editat per l’Ajuntament d’Igualada.

 

“Reflexions a plena llum de carrer”, de Marc Freixas

 

El poeta igualadí Marc Freixas presenta aquest recull madur que parla de la llibertat, l’amor, , el compromís i la bellesa. El llibre està il·lustrat pel músic i artista Albert Gàmez, amb qui forma tàndem artístic.

 

“I a tu què et passa, Lia?”, de Maria Enrich

 

[Img #29652]Si hi ha una cosa que molesta la Lia són les respostes que no responen. I darrerament, els seus pares sempre fan l’orni. La Lia n’està tipa, de tot plegat, i només faltava que els pares decidissin no anar a les festes de Vilet, un poble no gaire lluny de casa seva. Ja n’hi ha prou, hi anirà tota sola i participarà al concurs de gossos amb l’Astolfi, el seu gos. Aquesta és la darrera obra de Maria Enrich, que ha estat durant molts anys professora de secundària i que és autora de més d’una vintena de llibres per a infants i joves. Les il·lustracions són obra de Montse Español.

 

“Diagnóstico y terapéutica en ortodoncia”, de Josep Maria Ustrell

 

El doctor igualadí Josep Maria Ustrell continua la seva tasca de divulgador científic amb la publicació del seu setzè llibre. El dentista igualadí ha escrit Diagnóstico y terapéutica en ortodoncia editat per Elsevier. Lligat a les publicacions de la Universitat de Barcelona, Ustrell ha comptat amb la col·laboració de dentistes catalans i de 10 països d’arreu del món. Al llibre, Josep Maria Ustrell deixa testimoni del seu ampli coneixement adquirit en el camp de l’ortodòncia com un dels doctors més importants d’aquest àmbit a nivell estatal.

 

«Quin cacau! Desordres i altres històries»

 

[Img #29655]Sota el títol «Quin cacau! Desordres i altres històries» hi trobem el recull de tres contes desenfadats i originals escrits per Anna Marsal i amb les il.lustracions d’Elisabet Serra. Les històries, hi són també en format d’àudioconte, amb música del compositor igualadí Carles Prat i veu de la mateixa autora, fet que els fa accessibles als nens més menuts i refor?a la comprensió de la pròpia lectura.

 

Són tres històries completament independents, amb cases barrejades, llibres buits i personatges perduts, una grip molt extranya, llops i altres bèsties, un científic extrafolari, i un munt de nens valents i atrevits com a protagonistes.

 

“La dualidad interior. Tres reglas de oro para vivir tu vida”, de Georgina Vila

 

[Img #29651]Després de diversos anys d’observació i interiorització de les qüestions elementals que ens pertoquen a gairebé tots, la igualadina Georgina Vila va començar a treballar i a observar l’existència de la dualitat entre el nen interior i el dictador interior, el conflicte entre el que «vull» i el que «he de»: una dualitat que ens allunya de viure en pau, en sintonia amb la nostra autenticitat, creant una teoria sòlida, amb exercicis vivencials, de connexió amb el nostre ser més íntim, amb el reconeixement dels nostres dictadors, la detecció dels seus ancoratges en traumes, societat, herència familiar, etc., ajudant-nos a alliberar-los, i a aconseguir l’harmonia entre aquests dos punts mitjançant la tècnica de les tres regles d’or.

 

Naturòpata, kinesiòloga, terapeuta floral, amb més de deu anys d’experiència, Georgina Vila és creadora de la teràpia de la dualitat, és també instructora de ioga i professora de Feng Shui i, al marge del que posa en els diplomes, una curiosa innata, un busca-respostes inesgotable que viu apassionada amb el que fa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*