Inici Destacats Llibres de casa per Sant Jordi

Llibres de casa per Sant Jordi

COMPARTIR

La diada de Sant Jordi es celebra amb desenes d’actes arreu de la comarca. En moltes parades de llibres, els autors anoiencs signaran exemplars de les seves darreres publicacions. Repassem alguns dels llibres d’autors locals o que fan referència a l’Anoia publicats durant el darrer any.

“Operació urnes”, Laia Vicens i Xavier Tedó (2017)

La igualadina Laia Vicens, periodista del diari Ara, relata amb Xavier Tedó els detalls de l’operatiu que va permetre celebrar el referèndum de l’1 d’octubre esquivant la pressió dels cossos policials de l’Estat. El llibre ha estat un èxit de vendes des de la seva publicació, a finals de l’any passat.

“De l’alta cuina a casa”, David Andrés (2018)

El xef del Somiatruites i de l’Àbac proposa seixanta receptes ordenades per les temporades de l’any, que combinen productes de la terra amb la cuina d’avantguarda, amb aportacions dels seus mestres: Andoni Luis Aduriz, Xavier Pellicer, Jordi Cruz, Joan Roca i Jean Louis Neichel.

“Les llegendes de l’Anoia”, Gener Aymamí (2017)

Recull de relats recollits de la tradició oral sobre llegendes al voltant de personatges i espais de la comarca de l’Anoia.

“Passió pel teatre: 1992-2017 25 anys d’un espectador especial”, Carles Maria Balsells Valls (2017).

Recull de 25 anys de trobades del Carles amb personalitats del món de l’espectacle que han passat per Igualada, recollides en imatges per Sebastià Castelltort.

“Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya”, Max Besora (2017).

Novel·la sobre el pierenc Joan Orpí, que a cavall dels segles XVI i XVII va fer les Amèriques per lluitar contra l’imperi espanyol i fundar una efímera Nova Catalunya.

“Amb sense tu”, Pep Elias (2017).

Recull de relats centrats en les contradiccions de les relacions humanes, unes històries que tenen un final però que són narrades de tal manera que ens permet imaginar-nos-en un altre de ben diferent.

“La sorra del rellotge”, Maria Enrich (2017)

Novel·la en la qual dues adolescents que acaben de perdre la seva àvia descobreixen el seu diari personal. Aquest quadern els apropa a seva joventut i a una història secreta.

“Tradición, conocimiento y modernidad. Las claves del éxito de Miquel y Costas & Miquel, S.A.: siglos XVIII-XXI”, Miquel Gutiérrez (2017).

Viatge a través de la història d’aquest gegant de la indústria paperera amb tres de les seves fàbriques a la comarca de l’Anoia.

“Guia dels Tions de Catalunya”, Ton Lloret (2017)

Guia per conèixer les principals característiques i espècies dels tions que arriben a les llars catalanes per Nadal.

“Òdena, al cor de Catalunya”, Josep-Vicenç Mestre (2017)

Exhaustiu recorregut pels barris i espais d’Òdena, amb una acurada selecció fotogràfica.

“Balmes encontades: 14 caminades a balmes catalanes, 14 contes curts”, Antonino Mestres (2017)

Proposta de caminades per balmes de Catalunya, acompanyades de fotografies i contes curts il·lustrats.

“Les aventures de l’equip Molí: el riu”, Susana Monge i Noemí Fernández (2017)

Narració sobre les aventures d’un grup de nens d’Igualada que decideixen anar a explorar el riu.

“Pirineos, glaciares desde el aire”, Jordi Camins (2017)

El glaciòleg igualadí Jordi Camins, després de repassar els conceptes bàsics sobre el gel, la seva formació i evolució, recorre els Pirineus i transmet, a través de més d’un centenar de fotografies, l’estat de les glaceres del Pirineu a finals de 2017.

“Els Coixinets”, Joan Maria Morros (2017)

Novel·la sobre una colla d’amics d’entre quaranta i quaranta-cinc anys. Gairebé tots solters, s’autoanomenen “Els Coixinets” perquè diuen que el coixí és el seu millor company de llit.

“21 maneras de hervir una rana”, Rafael Moya (2017)

Segon llibre de l’autor, en aquesta ocasió amb una vintena de relats en clau d’humor sobre el món de l’empresa.

“Herbes d’Igualada 1”, Helena Parera (2017)

Tercer volum del Projecte de catalogació de la vegetació d’Igualada impulsat pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, del qual s’han editat els volums  “Arbres d’Igualada” i “Arbusts d’Igualada”.

“Las aventuras de los Minifop’s”, Natasha Peterson (2017)

Conte infantil de màgia i fantasia protagonitzat pels Minifop’s.

“Que pacha, mama?”, Raquel Riba Rossy (2018)

Segona aventura del personatge Lola Vendetta, ara disposat a tallar el cordó umbilical que encara la uneix metafòricament a la seva mare.

“Estimats fills: 100 poemes”, Lleonard del Rio (2017)

Recull de poemes diversos dedicats als quatre fills de l’autor.

“Camí cap a un somni: amb un pla d’entrenament per fer 10 km, mitja marató i marató”, Roger Roca (2017)

El campió mundial de duatló fa un repàs a la seva trajectòria vital i esportiva. El llibre conté també d’un pla d’entrenament de curses de 10 km, de mitja marató i de marató.

“L’Escola del Saió. Retalls d’un projecte educatiu singular”, Oriol Solà i Prat (2017)

Un retrat del sistema educatiu, des de l’inici de la Guerra Civil fins a principis dels anys vuitanta, a través de la desapareguda escola del Saió, al terme de Santa Margarida de Montbui.

“Iris”, Laura Tapiolas (2017)

Una novel·la escrita com a treball de recerca de batxillerat i publicada poc després. Dins la narració hi ha petites anècdotes, vivències o pensaments, com microrelats.

“La Roqueta i les seves masies” (2017) i “Fillol i les seves masies (2018), Elisa Vidal

Els dos primers volums de la recerca que ha fet Elisa Vidal sobre les masies de Sant Martí de Tous, els seus habitants i els seus costums i tradicions.

“—Que ballaran, els gegants? —Que ballin!: els gegants i nans processionals a Igualada (segles XV-XXI)”, Daniel Vilarrúbias (2017)

Exhaustiu i documentat repàs als gegants i nans que, des de finals del segle XV fins als nostres dies han format part de l’imaginari festiu de la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*