Inici Destacats Autònoms i petits empresaris anoiencs, descontents amb els crèdits ICO

Autònoms i petits empresaris anoiencs, descontents amb els crèdits ICO

COMPARTIR

Les diferents línies d’avals, gestionada per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en col·laboració amb les entitats financeres per pal·liar els efectes de la pandèmia de COVID-19 conegudes com préstecs ICO COVID-19 i emeses amb l’ objectiu de garantir les necessitats financeres de les empreses no acaben d’arribar als seus destinataris o han estat denegats.

Alguns associats a la UEA ens han fet arribar la seva inquietud per no haver rebut els préstecs, un empresari del sector del metall associat a la UEA ens comentava que “ fa 3 mesos que estem esperant un ICO que ja es va firmar davant notari i encara no hem rebut ni un euro. A més el banc al qual vàrem optar per demanar el préstec ens ho feia a un interès superior al 3%, una vergonya, potser algun dia arribaran els diners però ja serà massa tard ”.

Com aquest petit empresari, molts d’altres dels sol·licitants, majoritàriament autònoms o micropimes amb menys de 10 treballadors es troben perjudicats per aquesta mateixa situació que els comporta una falta de liquiditat per fer front a les despeses del dia a dia i que a més es veuen ofegades pels tràmits burocràtics, els estrictes requisits i la falta de celeritat a la concessió dels préstecs ICO. Tampoc es coherent que a inicis de la publicació dels préstecs ICO COVID , es concedissin sense restriccions i avui estant sent molt més estrictes amb les empreses que els demanen. Des de la UEA s’ ha fet arribar una carta al govern espanyol expressant aquest malestar i demanant relaxar les exigències de solvència i coherència davant de la situació actual, Joan Domènech president de la UEA ha declarat que “no podem deixar de banda que el 98% de l’economia són empreses de menys de 10 treballadors, i aquestes són les que necessiten més suport” i afegeix “que cal evitar com sigui possible que empreses viables tanquin per falta de liquiditat, perquè recuperar aquest teixit productiu i l’ocupació que aquest genera, costa moltíssim”.

En els sectors mes afectats a més de l’accés al finançament també seran imprescindibles les ajudes directes, per aquest motiu des de la UEA es recomana a les empreses i professionals autònoms que puguin valorar tots els ajuts que s’estan publicant i no perdre cap oportunitat de tenir finançament pels seus projectes.

2 COMENTARIS

  1. Lo mejor sería empezar a dejar los bancos de lado y no tener tanto interés con ellos porque lo único que hacen es sacarte las entrañas con mucho interés y sin compasión.

FER UN COMENTARI

*