Inici Societat Àuria tanca el 2017 amb 556 treballadors i més de 8 milions...

Àuria tanca el 2017 amb 556 treballadors i més de 8 milions d’euros de facturació

COMPARTIR

Àuria Grup va celebrar el passat divendres 15 de juny la seva Assemblea General Ordinària al Centre d’Innovació de Vilanova del Camí, on es van aprovar els comptes d’Àuria Cooperativa i es van conèixer els projectes de futur de totes les entitats del Grup, com l’àrea de serveis i suports a les persones que desenvolupa Àuria Fundació (Fundació Privada Àuria).

En la presentació dels balanços anuals, es van donar a conèixer els resultats econòmics de l’any 2017, en els quals destaca la facturació que supera els 8,5 milions d’euros, de les quals destaca un fort increment (30,2%) de la divisió cosmètica.

Una de les missions del centre especial de treball és generar llocs de treball per persones amb discapacitat o risc d’exclusió social. En la línia d’aquest compromís troncal, una de les dades més rellevants de l’últim exercici és la xifra d’ocupació que se situa en 556 persones, a banda de les 23 places que generen les UTE (Unió Temporal d’Empreses). Aquesta massa salarial és la destinatària del 66% de la despesa d’Àuria Cooperativa.

L’increment del salari mínim interprofessional, una mesura decretada pel Govern espanyol a principis de l’any 2017, ha suposat un augment del 8% de la partida salarial.

L’Assemblea va reconèixer també la feina del Servei d’Inserció a les Empreses d’Àuria Fundació que treballa per cercar oportunitats laborals en empreses del mercat de treball ordinari per a persones en situació d’atur de llarga durada o en situacions socials vulnerables. Els cursos de formació basats en oficis tradicionals, organitzats pel Servei d’Inserció, que és alhora punt Incorpora de la Fundació Bancària de La Caixa, s’han fet sota demanda expressa de les pròpies empreses de la comarca de l’Anoia, i hi han participat 419 persones. D’aquí n’han derivat 169 insercions laborals.

Projectes de futur

Entre els projectes de futur destaca el desplegament d’un pla d’innovació per millorar l’eficiència dels processos productius. El projecte d’automatització s’iniciarà a la divisió de cosmètica, una de les divisions de més projecció dins del Grup, en la que es preveuen bones perspectives de creixement. Els nous elements tecnològics permetran competir en un sector cada dia més exigent, donant resposta a les necessitats del mercat, repercutint també en la millora de l’eficiència i sostenibilitat de l’àrea industrial.

Amb aquesta nova aplicació tecnològica es preveu una ampliació de les línies productives, en la que es contempla també la millora en l’ergonomia, minimitzant les tasques repetitives i repercutint positivament en la salut dels professionals.

Serveis en totes les etapes de la vida

Àuria Fundació ha fet balanç també del primer any de l’organització dels seus serveis basats en les etapes de la vida. Seguint aquests itineraris vitals, són els serveis i suports els que s’amollen a les necessitats individuals de cada persona en comptes que sigui la persona qui hagi d’encasellar-se en uns serveis prefixats. 938 persones han estat ateses durant el 2017 en aquests serveis, com els de teràpia ocupacional, pisos assistits o activitats de lleure. De les enquestes de satisfacció fetes per la Fundació destaca també l’índex global de satisfacció que es situa en el 80%.

Àuria Fundació es congratula també d’haver consolidat els projectes d’Aprenentatge i Servei que es fan tant a escoles d’Igualada com a entitats. Durant l’any passat, es van consolidar 6 projectes on hi prenen part 50 participants.

Un altre dels serveis que més creix és el Centre Josep Orgué, que ha registrat un creixement del 35% d’accions amb una mitjana de 220 visites mensuals. El Centre Josep Orgué per a la promoció de l’autonomia personal i l’accessibilitat universal és un espai que assessora les persones en situació de dependències i les seves famílies, professionals i entitats de manera oberta i gratuïta. Forma part de la Xarxa Catalana per l’Autonomia Personal i Prevenció de la Dependència, adscrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Compta amb un Banc d’Ajudes Tècniques amb productes de suport que es poden cedir, de manera temporal, a aquelles persones que ho necessitin. També recull i repara estris de suport que ja no es necessitin per posar-los a disposició universal.

f="http://bit.ly/2HoAuly" target="_blank" rel="noopener noreferrer">
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*