Inici Societat Àuria impulsa un protocol de detecció i abordatge de maltractaments a persones...

Àuria impulsa un protocol de detecció i abordatge de maltractaments a persones amb discapacitat

COMPARTIR

Àuria impulsa una iniciativa per desenvolupar un protocol de detecció i abordatge de possibles situacions de maltractament en el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual amb o sense diagnòstic de salut mental.

Una iniciativa pionera a Catalunya encapçalada per un grup motor format per entitats d’iniciativa social; Àuria, Apinas i Gandhi, entitats del sector de la salut com és el Consorci Sanitari d’Igualada, Institut Català de la Salut i el SEMS-DI, Servei Especialitzat en Salut Mental i discapacitat de Manresa, i organismes públics com l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal.

L’objectiu principal de la creació d’aquest protocol és donar resposta a la detecció d’ una necessitat de cobertura social i un buit legal . El treball preventiu n’és un objectiu, així com la detecció i abordatge de possibles situacions de maltractament que puguin patir persones amb discapacitat intel·lectual o persones que pateixen patologies duals. Per aquest motiu, al grup motor s’hi sumen equips bàsics i especialitzats de l´àmbit social, de la salut, de l’àmbit de la dependència i dels cossos de seguretat.

Aquesta setmana es celebrava la primera reunió amb els agents territorials per definir el pla de treball per àmbits especialitzats, en les que es valora la participació, al llarg de tot el procés, del col·lectiu de persones a qui va adreçat i els seus familiars i/o tutors.

Les sessions comunitàries son clau perquè el protocol unifiqui i contempli totes les mirades dels diferents agents territorials implicats, a fi de guanyar eficiència davant de les actuacions de possibles maltractaments, cuidant els codis ètics, la seguretat, els drets i deures de les diferents parts, i sobretot donant cobertura legal i impulsant la creació d’una eina especialitzada que serveixi de suport tècnic als diferents agents socials implicats. Les sessions per àmbits s’iniciaran aquest mes, culminant amb la presentació pública del document a principis de l’any 2020.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*