Inici Societat Augmenten els usuaris dels bancs dels aliments de l’Anoia

Augmenten els usuaris dels bancs dels aliments de l’Anoia

COMPARTIR

L’entitat Artesanas de Corazón gestiona des de fa poc més d’un any el magatzem logístic dels aliments de l’Anoia, ubicat a Santa Margarida de Montbui. L’entitat, que prèviament ja gestionava el banc dels aliments de Montbui, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona, la Fundació Banc dels Aliments i, entitats com Càritas o la llar del Sant Crist d’Igualada i l’Obra Social “la Caixa”.

El de l’Anoia és l’únic magatzem comarcal d’aliments de tot el país i dona servei a 30 dels 33 municipis de l’Anoia, a excepció d’Igualada, Piera i Capellades. L’origen del projecte es troba en la voluntat de facilitar l’accés equitatiu de tots els municipis al servei del Banc dels Aliments. El president d’Artesanas de Corazón, Salvador Morodo, explica que la raó de ser del magatzem és que un poble petit pugui prestar aquest servei sense els costos logístics que li suposaria afrontar-ho en solitari.

Un 18% més d’usuaris en un any

Des de la nau de Santa Margarida de Montbui on s’ubica el magatzem surten cada mes 20 tones d’aliments que reben 750 famílies de la comarca. En total, el servei garanteix l’alimentació d’unes 1.800 persones, una xifra que ha augmentat un 18% durant el darrer any, segons els gestors del magatzem, que defineixen com a “preocupant” aquest augment.

Les dades del Banc dels Aliments corroboren aquesta tendència, amb un augment de més del 7% dels productes subministrats a una desena d’entitats de l’Anoia que els distribueixen després entre els usuaris finals.

A més de l’alimentació i l’higiene personal, el magatzem també facilita altres tipus de productes gràcies a la col·laboració d’entitats com La Llum, Joguines sense fronteres, Abacus o La Nau. El magatzem logístic dels aliments funciona gràcies al treball de voluntaris de l’entitat Artesanas de Corazón.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*