Inici Destacats Audrey Carlan, Joël Dicker i Rafael Nadal, els autors més prestats a...

Audrey Carlan, Joël Dicker i Rafael Nadal, els autors més prestats a la Biblioteca durant els primers mesos de 2018

COMPARTIR

La saga eròtica «Calendar girl», d’Audrey Carlan, i la intriga familiar «El llibre dels Baltimore», del suís Joël Dicker, han estat les novel·les més prestades en el primer semestre d’any a la Biblioteca Central d’Igualada. El segon lloc d’aquest rànquing l’ocupa «La senyora Stendhal», de Rafael Nadal, seguit de «Puerto escondido», de María Oruña, i d’un altre autor català, Ramon Solsona, «Allò que va passar a Cardós». També van acumular una vintena de préstecs «Los ritos del agua», primer volum de la trilogia policíaca d’Eva García Sáenz de Urturi ambientada al País Basc; «Origen», de Dan Brown, i «La filla del capità groc», de Victor M. Amela.

Aquestes dades constaten els gustos lectors dels usuaris de la Biblioteca, amb preferència pel gènere negre i policíac, el gènere eròtic i els autors de casa nostra. Pel que fa als joves, la fantasia, els mons distòpics i les històries d’amor triomfen. Així, en aquest primer semestre de 2018 l’autora més prestada ha estat Katharine MacGee, amb els dos volums de la saga distòpica «La planta mil» i «Vertígen». La segueixen en nombre de préstecs les novel·les romàntiques «Mentre t’esperava», de Kate Eberlen, «I Love you» d’Estelle Maskame. Les aventures quotidianes d’una colla d’amics a «Hot dogs», de Care Santos, ha estat un altre dels llibres més prestats, així com la saga de Victoria Aveyard «La reina roja», que combina fantasia, història i aventures.

En pel·lícules el primer lloc del rànquing és per al musical «La La Land la ciudad de las estrellas», seguida de la reeixida «La luz entre los océanos», l’adaptació del llibre de M.L Sterman. I pel que fa als còmics per adults destaquen «Ataque a los titanes» i els manga de «Tokyo Ghoul» i la història futurista de «Saga», de Brian K. Vaughan.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*