Inici Societat Arxivada la causa judicial pel tall a l’A-2 durant la vaga

Arxivada la causa judicial pel tall a l’A-2 durant la vaga

COMPARTIR

El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Igualada ha declarat sobresegudes de les actuacions sobre el tall de l’autovia A-2 durant la vaga del 8 de novembre perquè “no queda degudament justificada la perpetració del delicte” que va donar lloc a la causa, en la que s’ha citat a declarar 51 persones.

A la interlocutòria, el jutge assegura que no ha quedat “degudament justificada la perpetració del delicte que va donar lloc a la formació de la causa”. Els investigats estaven acusats d’un presumpte delicte de desordres públics, però el jutge considera que els fets “serien constitutius d’una infracció administrativa i, en cap cas, penal”. A més, el magistrat assegura que el delicte de desordres públics “exigeix violència” i després de practicar diverses actuacions “no s’ha acreditat” que n’hi hagués. El jutge conclou que “la identificació dels participants és tan vaga que és pràcticament impossible atribuir cap fet a cap dels identificats, ja sigui perquè no eren allà o perquè encara que hi fossin canvia poc la narració general”.

El fiscal, que no ha comparegut durant els dos dies de declaracions, reconeix que l’atestat policial contempla “que si bé es van produir talls en carreteres, no es van produir actes de violència sobre les persones i tampoc sobre les coses”, conducta que requereix el delicte tipificat de desordres públics pel qual es citava a declarar a les 51 persones acusades del tall. El magistrat afegeix que fins i tot “concorren dubtes de que efectivament es produís aquella alteració de la pau pública” que exigeix aquest delicte, donat que es van obrir carrils i es van deixar passar vehicles oficials. En qualsevol cas i magrat que no hi ha recorregut per a la via penal, el fiscal deixa oberta la possibilitat d’un procediment per la via administrativa.

Les dues jornades de declaració dels 51 investigats han estat recolzades amb concentracions de suport a l’exterior dels Jutjats d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*