Inici Teatre Artístic fa deu anys de vida i ho celebra amb un intens...

Artístic fa deu anys de vida i ho celebra amb un intens cap de setmana d’exhibicions

COMPARTIR

[Img #29808]L’abril de 2006, ara fa deu anys, va obrir portes a Vilanova del Camí l’Espai de Dansa, Música i Teatre, Artístic. En l’aventura professional s’embarcava la vilanovina Rosalba Sánchez amb el seu company, Jose Maria Escalante, en una data que no triaven per casualitat: el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. Al llarg d’aquesta dècada, la parella ha anat sumant complicitats i suports, tant per part de l’alumnat i les seves famílies, com del professorat.

 

Malgrat la incertesa dels inicis, en aquest temps han vist créixer aquest projecte amb molta il·lusió i avui dia, fan una valoració més que positiva. Rosalba Sánchez explicava a Ràdio Nova que està no només satisfeta sinó sobretot orgullosa del gran equip que han format a Artístic.

 

En aquests anys l’escola ha intentat tocar “tots els pals”, almenys des de tres disciplines: dansa, música i teatre, que també han anat evolucionant al llarg del temps. Segons Jose Mari Escalante ho han fet dins les seves possibilitats.

 

La parella recorda que Artístic va començar més com escola taller, però que ha anat evolucionant i han aconseguit ampliar la branca de formació. A més, a banda de les audicions i els festivals a càrrec dels alumnes, han realitzat i produït diferents espectacles i muntatges que han tingut una gran repercussió i que segons Rosalba Sánchez els ha permès créixer i enriquir-se professional i personalment.

 

També des de l’equip docent la valoració que en fan d’aquests deu anys d’escola és molt positiva. Per Ràdio Nova han passat alguns dels professors que actualment fan classes a Artístic. Erni González és una de les recents incorporacions a l’equip. D’alumna ha passat a professora i afirma que ha aprés molt i és un plaer formar d’Artístic.

 

La veterana Sheila Grados, a càrrec de la direcció musical, destacava també que en aquests deu anys Artístic ha format una gran família i explicava que la direcció “ha fet més la funció de líder que de cap tradicional”, des de la motivació i la inspiració.

 

Amb emoció i agraïment també s’expressava Rubén Caldito, qui ha destacat que Rosalba Sánchez  va ser la seva primera mestra i encara ho continua sent.

 

Un cap de setmana d’arts escèniques

 

I per compartir la celebració d’aquest aniversari el que han preparat és tot un cap de setmana d’expressió artística. Dos dies amb activitats: dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig.

 

Per començar, dissabte de les onze del matí a les dues del migdia, faran una matinal de circ, amb tallers, a càrrec de Tot Circ. També hi hauran actuacions dels alumnes més petits, en les diferents disciplines, i algunes sorpreses.

 

A les vuit del vespre estrenaran l’espectacle flamenc “La Batalla”; la indignació d’un jove i la tragèdia d’un poble escenografiada com mai. El preu de l’entrada és de 7euros.

 

I per acabar el dissabte, han preparat per a dos quarts d’onze de la nit la II Festa de sevillanes d’Artístic.
L’endemà diumenge, de les cinc de la tarda fins a les nou del vespre, es portarà a terme la I Festa de danses urbanes amb la presentació dels equips de competició de hip-hop, exhibicions, masterclass, break dance i altres.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*