Inici Destacats Arriba al teatre ‘Molotov’, la producció de segell igualadí sobre el militant...

Arriba al teatre ‘Molotov’, la producció de segell igualadí sobre el militant antifranquista Cipriano Martos

COMPARTIR

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora per fi estrenarà l’espectacle Molotov, que s’havia de presentar el maig passat i va quedar suspès per la crisi sanitària de la Covid-19. Es tracta d’un colpidor muntatge basat en el llibre Caso Cipriano Martos, Vida y muerte de un militante antifranquista del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973. Després de l’èxit de Mort a les cunetes (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista. La producció té un fort segell igualadí. Amb els intèrprets Joan Valentí i Montse Perfort, que també realitza l’animació d’objectes; els audiovisuals de Dan Ortínez i l’acompanyament musical de Martí Marsal.

La detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. En contrast amb l’impacte internacional del cas Puig Antich, que va produir-se al mateix temps, la mort de Cipriano Martos va passar desapercebuda davant l’interès de les autoritats franquistes per silenciar l’assumpte. La família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l’interrogatori, i un cop mort, no se’ls va permetre veure el cos, que va ser enterrat secretament en una fossa comuna del cementiri de Reus. Antonio Martos va presentar l’any 2014 una querella sobre l’assassinat del seu germà en mans policials, davant d’un jutjat argentí que investiga casos de crims del franquisme.

L’estrena de l’obra, que tindrà lloc aquest divendres 23 a les 21 h, comptarà amb la presència de Roger Mateos, periodista i autor del llibre Caso Cipriano Martos. També hi assistirà M. José Bernete activista per a la memòria històrica i promotora de la macro querella argentina pel Cas Cipriano Martos i pels 403 represaliats del poble andalús de Fuente Palmera, entre els quals hi ha 11 familiars de Martos. També és autora del documental Capitan Chinarro.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de Molotov, tindran lloc divendres 23 i dissabte 24 d’octubre a les 21 h i diumenge 25 d’octubre a les 20 h. Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 16 € i 13 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*