Inici Societat Arriba la campanya “Tracta’m bé” per prevenir els maltractaments a les persones...

Arriba la campanya “Tracta’m bé” per prevenir els maltractaments a les persones grans

COMPARTIR

[Img #24918]El Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada han editat targetons, cartells i un vídeo, per posar de relleu aquesta problemàtica social.

 

La campanya “Tracta’m bé” es presentarà el proper 2 d’octubre a les 11h del matí al Museu de la Pell d’Igualada. Es tracta d’una campanya visual per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans. L’acció compta amb targetons, cartells i un vídeo on es mostren sis escenes de bon tracte amb diferents persones de la comarca de l’Anoia.

 

L’acció està impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb el suport de Diputació de Barcelona.

 

“Tracta’m bé” mostrarà escenes reals de bon tracte cap a les persones grans. Per a fer-la possible s’ha comptat amb els membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, que hi han participat de forma activa. També compta amb la col·laboració dels diferents mitjans de comunicació locals i comarcals.

 

La campanya ha agafat el model d’una acció similar del Consell Comarcal del Solsonès que es va iniciar fa vora tres anys, i que ha tingut un impacte social important i beneficiós al seu territori.

 

Una de les formes de violència més ocultes en la nostra societat

 

Els impulsors de la campanya expliquen que l’envelliment de la població és “un fenomen important de transformació social”. En aquest nou escenari, “cal estar molt alerta a les situacions de vulnerabilitat que poden patir les persones grans”, com el maltractament o l’abús físic, sexual, psicològic o emocional, l’abandonament, la negligència o l’abús material o financer.

 

“Aquestes diferents expressions d’abús o omissió envers les persones grans són una de les formes de violència més ocultes en la nostra societat”, destaquen els promotors de Tracta’m bé, que arriba per tal d’evitar i donar a conèixer aquesta problemàtica social”.

 

La campanya s’emmarca dins el programa ‘Pel bon tracte a les persones grans a la comarca de l’Anoia’. Es tracta d’una iniciativa liderada pel Consell Comarcal de l’Anoia, que compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” per sensibilitzar i conscienciar la població i fer visible la problemàtica del maltractament de les persones grans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*