Inici Art Arriba a Igualada una exposició de fotografia dels presos de Lledoners

Arriba a Igualada una exposició de fotografia dels presos de Lledoners

COMPARTIR

Igualada acull des d’aquest dimecres “Veure o mirar. Retrats a presó”, l’exposició del Taller de Fotografia del Centre Penitenciari Lledoners que recull els treballs dels 27 interns que han realitzat el taller. D’entre els participants hi ha presos polítics catalans privats de llibertat des de fa més de tres anys, com Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Les activitats artístiques són opcionals a la presó de Lledoners i el Taller de Fotografia és una de les que ofereix el Centre. El curs, dirigit per la fotògrafa Maria Vernet, s’ha centrat en la temàtica del retrat, i ha permès als participants aprendre la tècnica fotogràfica (digital, analògica o lumínica) com a mitjà per expressar emocions. L’exposició de les obres permet mostrar l’aprenentatge dels alumnes i, alhora, construir un vincle cultural entre la presó i l’exterior.

La mostra està dividida en diferents sèries fotogràfiques que reflecteixen els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament. Entre les desenes de retrats que ompliran les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada es podran veure obres que tenen com a protagonistes els propis presos polítics.

L’Exposició està organitzada pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Es pot visitar del 5 al 30 de maig a les Encavallades del Museu de la Pell, al carrer Doctor Joan Mercader número 1 d’Igualada en els següents horaris: dimarts i dimecres de 10h a 14; dijous i divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h; i dissabtes, diumenges i festius d’11h a 14h. L’entrada és gratuïta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*