Inici Teatre Arriba al Teatre de l’Aurora la premiada “Sé de un lugar”

Arriba al Teatre de l’Aurora la premiada “Sé de un lugar”

COMPARTIR

[Img #5958]El Teatre de l’Aurora inicia la Programació de Primavera 2013 amb Sé de un lugar un dels grans èxits de la cartellera teatral al nostre país, aclamat pel públic i la crítica, que ens planteja una pregunta: és possible l’amor després de l’amor.

Entre d’altres, ha guanyat el Premi Butaca 2012 a la Millor obra de petit format i el Premi Time Out Barcelona 2012 a la Millor Obra de Creació en tots els àmbits artístics, que premia les iniciatives més innovadores i amb talent [Img #5959]de casa nostra. També és finalista als Premis Max en la categoria d’espectacle revelació, que es lliuren el proper mes de maig.

La Béré i el Simó ho han deixat. Potser angoixat per la ruptura, sembla que ell no surt de casa ni per anar a comprar. Ella, en canvi, aprofita la seva recuperada independència per sortir al món, viatjar i experimentar amb amants d’ambdós sexes. Tot i això, troba temps per visitar al Simó de tant en tant, preocupada pel seu aïllament progressiu. Passen els mesos i en Simó no sembla decidir-se a sortir a l’exterior. L’autor i director, Ivan Morales, apunta que “en una escena totalment domèstica els dos personatges es van despullant fins al final de l’espectacle. El fet de veure-ho, commou al públic, com ho farien les confessions d’un millor amic. La Bére i en Simó són els nosltres amics i ens diuen el que passa, ens integren en l’argument.”

Tot i trobar-se a dos llocs vitals totalment antagònics, els dos personatges intenten mantenir un relació més enllà de la seva fracassada història d’amor. Sé de un lugar planteja una pregunta que tots ens hem fet com a mínim un cop a la vida: És possible l’amor després de l’amor? Per Morales, “la gent veu una obra que se’ls presenta cara a cara sense distàncies, amb una història molt propera i incòmode, a vegades. Es tracta de gent que vol estimar i aprendre a fer-ho.” Amb una posada en escena en què els espectadors s’integren en l’espai escènic, Sé de un lugar és una tragicomèdia sobre l’amor després de l’amor, sobre la necessitat de trobar un àncora en un món totalment líquid, i sobre la música com a vincle entre les persones.

L’autor i director assegura que l’objectiu és “la catarsi, que sempre està present al teatre, cal que la gent senti coses al veure l’obra. Volem que l’espectador surti coneixent-se més o fent-se preguntes d’ell mateix i la seva veritat”.

Després de la seva estrena el febrer de 2011 a La Caldera, va ser reestrenada a La Seca – Espai Brossa el febrer de 2012 exhaurint totes les localitats i aconseguint un èxit de crítiques i de públic i mediàtic extraordinari. Ara arriba al Teatre de l’Aurora per estrenar la Programació de Primavera 2013, i en la primera de les tres funcions, la de divendres dia 5, hi haurà la trobada amb l’equip de Se de un lugar on els espectadors podran resoldre dubtes i conversar amb els protagonistes.

Funcions

Les representacions de Sé de un lugar es faran el divendres 5 i dissabte 6 d’abril a les 22h i el diumenge 7 d’abril a les 19 h. Les entrades (15 € i 11’5 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir per internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*