Inici Festes Arrenca la Setmana de la Gent Gran de Vilanova del Camí

Arrenca la Setmana de la Gent Gran de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Vilanova es prepara per viure del 7 al 13 de maig la Setmana de la Gent Gran. Serà la dinovena edició que prepara l’Associació de Pensionistes i Jubilats amb el suport de la regidoria de Serveis Personals.

Aquesta dinovena edició incorpora com sempre, actes de tota mena, tot i que s’ha seguit pràcticament al detall el programa d’altres edicions. Josep Maria Baraldés, secretari de l’Associació de Pensionistes i Jubilats, destaca que es tracta d’actes que funcionen força bé i que estan molt consolidats.

La regidora de Serveis Personals, Salut, Consum i Gent Gran, Sílvia Cáceres, celebrava haver pogut col·laborar i treballar en l’organització d’aquesta festa per a la gent gran del municipi. Ha volgut reconèixer la gran tasca que està fent la Junta que enguany ha hagut de tirar endavant sense un dels seus puntals, el President Isidré Solé, que es troba en ingrés hospitalari des de fa dies.
Sílvia Cáceres ha valorat especialment l’esforç, la il·lusió i el companyerisme dels membres de la Junta.

La Setmana de la Gent Gran s’enceta aquest dilluns amb la tradicional passejada pel Parc Fluvial, que enguany i com a novetat, demana una inscripció que té un cost simbòlic de 50 cèntims. El tresorer de l’entitat, Salvador Rosich, explica que s’ha fet per evitar que després sobrin 40 o 50 entrepans de l’esmorzar.

El programa d’actes continuarà dimarts amb un espectacle que combinarà màgia i humor, un gènere, que segons Baraldés agrada molt a la gent gran.

I dimecres s’ha programat la sortida cultural que enguany portarà als vilanovins a visitar les comarques del Penedès i el Garraf, amb parada a Santa Margarida dels Monjos i a Vilanova i la Geltrú que inclou una visita guiada pel Museu del Tren. Dijous, la proposta és musical i nostàlgica, perquè han tornat a programar un concert amb Los Signos, un acte que l’any passat va funcionar molt bé.

El Casal de la Gent Gran acollirà divendres a la tarda una sessió de bingo solidari. Totes les aportacions que es facin aniran en benefici d’una entitat solidària que encara està per determinar.

Els actes amb més projecció es celebraran durant el cap de setmana. Dissabte, l’homenatge a les persones nascudes l’any 1931 que comptarà amb el patrocini de l’Obra Social de La Caixa. Enguany es retrà homenatge a 17 persones malgrat que al municipi hi ha més de quaranta que compleixen amb els requeriments. L’edat, la salut i els problemes de mobilitat, expliquen des de la Junta, impedeixen sovint que aquestes persones puguin participar en activitats com aquesta.

Aquest acte estarà amenitzat pels Trobadors de l’Anoia que enguany, segons explica Josep Maria Baraldés, oferiran part del seu repertori conjuntament amb la coral Els Girasols.

Dissabte a la tarda hi haurà balla amb Fernando de Màxim i diumenge el tradicional Concurs d’arròs a la cassola, que ja arriba a la 39a edició. Com sempre el concurs ofereix dues categories: la de Confraria i la local i comarcal. Les inscripcions s’han tancat amb 13 inscripcions, 8 per la Confraria i 5 per a la local.

Després del dinar de germanor que també ja ha tancat inscripcions, hi haurà un ball de final de festa amb Pako i Jennifer.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*