Inici Destacats Arrenca la Setmana de la Gent Gran de Montbui

Arrenca la Setmana de la Gent Gran de Montbui

COMPARTIR

Aquest dijous comencen les activitats de la “Setmana de la Gent Gran” de Montbui, que finalitzaran el proper 8 d’octubre amb el 26è Dinar dels Avis i Àvies a Mont-aQua.

Enguany el programa d’activitats torna a incloure nombroses propostes culturals, festives, lúdiques, formatives…No hi faltaran excursions, sortides culturals, activitats esportives, balls…

Aquest dijous a partir de dos quarts de sis de la tarda la sala petita de Mont-Àgora acollirà la projecció de la pel·lícula “Nuestro último verano en Escocia”. Es tracta d’una sessió de cine-fòrum organitzat per la Fundació La Caixa, una activitat gratuïta i adreçada a la Gent Gran del municipi. Com és costum, un cop finalitzada la projecció un dinamitzador moderarà un petit col·loqui per comentar la pel·lícula, una comèdia dramàtica en la qual els esdeveniments posen a prova els vincles familiars dels protagonistes.

Les activitats de la 26a Setmana de la Gent Gran continuaran divendres, a partir de les 11 del matí, quan començarà una visita guiada a la “Casa Gran”, l’antic Palau dels Comtes de Plasència, ubicat a al Plaça Major del Nucli Antic montbuienc. Cal recordar que l’edifici de la “Casa Gran” es troba documentat ja des del segle XII en què apareix la “domus” de Montbui ubicada dins de la sagrera de la capella de Santa Coloma i, conjuntament amb aquesta, va provocar el naixement i creixement del lloc de Santa Margarida. Passant els segles, l’antiga casa fortificada va créixer i es va reconvertir en el palau que podran visitar divendres els avis montbuiencs.

El proper dilluns a dos quarts de 10 del matí donarà inici una Caminada amb Esmorzar Saludable. Els participants sortiran de davant del CAP montbuienc i realitzaran una petita ruta, a peu, pel terme municipal montbuienc. A continuació, pels volts de dos quarts d’onze, podran gaudir al pavelló Can Passanals d’un esmorzar saludable.

El proper dimarts dia 26 serà el torn de la tradicional excursió de la Setmana de la Gent Gran. Si l’any passat va ser la comarca de La Garrotxa el territori escollit per visitar, enguany serà una de les vessants menys conegudes Monseny, a cavall de les comarques d’Osona i La Selva. Els avis i àvies montbuiencs visitaran en primer lloc l’”Espai Montseny” a Viladrau. Es tracta d’un centre turístic pensat per endinsar els visitants en les històries i llegendes de bruixes i bandolers que van caracteritzar durant segles les terres properes al Montseny. L’”Espai Montseny” de Viladrau recrea aquests espais i les històries de diferents personatges en un centre de visitants equipat amb tecnologia multimèdia.

A continuació els avis i àvies montbuiencs marxaran fins el Maresme, a Tordera, on dinaran al restaurant “La Masia”, on també hi haurà animació i espectacle. L’hora de sortida de l’autocar serà a un quart de vuit del matí.

El dimecres 27 de setembre continuaran les activitats, en aquest cas amb una doble xerrada de salut a càrrec de professionals del CAP de Montbui. Començarà una conferènciai sobre “Insomni en la gent gran”, la qual anirà a càrrec de la doctora Montse Lubran, la doctora Queta Díaz i l’infermera resident Najat El Annasi. A continuació es durà a terme la xerrada “La meva salut”, a càrrec de Cristina Tarancón, referent d’atenció a la ciutadania del CAP montbuienc. Un cop finalitzi aquesta activitat hi haurà un refrigeri per als assistents.

Les activitats de la 26a Setmana de la Gent Gran continuaran fins el 8 d’octubre, data del Dinar dels Avis i Àvies per al qual ja es poden adquirir els corresponents tiquets, al preu de 10 euros. Es poden adquirir a la taquilla del bar de la Gent Gran que es fa al CCC La Vinícola, a l’oficina de CaixaBank de Montbui i també al Bar La Vinícola-Rubio. La data límit per comprar-los és el 5 d’octubre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*