Inici Societat Arrenca la segona fase del procés participatiu sobre el pla urbanístic d’activitat...

Arrenca la segona fase del procés participatiu sobre el pla urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El passat mes de juny, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya van engegar el procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO).

Durant la primera fase d’aquest procés, els veïns de la Conca d’Òdena varen poder consultar en detall tota la informació, propostes i el document que entrarà a debat en aquesta segona fase. A més, la fase inicial del procés participatiu, que va concloure el passat 31 d’agost, va permetre recollir un total de 104 propostes dels veïns, segons expliquen des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

El 17 i 24 de setembre s’iniciarà la segona fase del procés participatiu amb dues noves sessions telemàtiques. Aquestes sessions, a més d’informar i explicar la proposta inicial del PDUAECO i les competències d’un PDU, també seran l’espai on obrir a debat les propostes que va presentar Territori a través del PDU el passat mes de juny. És a dir, en aquesta segona fase es debat especialment sobre les propostes i ubicacions que planteja el pla, dues de les quals han estat rebudes amb recel per part de la ciutadania: Can Morera a Òdena i Can Titó a Vilanova del Camí.

Amb aquests dos tallers, es culmina la fase inicial d’un procés participatiu impulsat per la Mancomunitat i la Generalitat. Un procés que a través de les sessions de debat amb experts, els tallers i la resta d’accions del procés participatiu, vol recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director.

Els organitzadors defensen que el procés participatiu dona l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

Des de la Direcció General de Participació de la Generalitat de Catalunya, qui vehicula i lidera el procés participatiu, ha assegurat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i s’informarà de quines de les aportacions s’hauran incorporat al PDUAECO.

Les inscripcions per participar en alguna de les sessions de la FASE II es podran sol·licitar fins al 13 de setembre a través del portal web participa.gencat.cat. Per afavorir la dinàmica dels tallers, les places d’inscripció estaran limitades a 30 persones per taller, ja sigui a títol individual o a través d’una entitat.

FER UN COMENTARI

*