Inici Destacats Arrenca l’activitat al polígon de Montbui, amb la venda de parcel·les a...

Arrenca l’activitat al polígon de Montbui, amb la venda de parcel·les a set empreses

COMPARTIR

Els Plans de la Tossa de Santa Margarida de Montbui ha estat el sector d’activitats econòmiques promogut per l’INCASÒL on l’any passat es van produir més vendes. L’arribada de set empreses suposarà la consolidació del sector, que no havia tingut activitat des de la seva creació fa més d’una dècada.

Aquest divendres, la directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa, i l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, el regidor de Promoció Econòmica montbuienc Jordi Bòria Taixé, i el president de la Unió d’Empresaris de l’Anoia, Joan Domènech, s’han reunit amb representants d’aquestes empreses i posteriorment han visitat els terrenys on desenvoluparan els seus projectes empresarials

Cinc de les set empreses han adquirit parcel.les propietat de l’INCASÒL, un total de 41.404 m2 de superficie distribuit en set parcel.les, per una suma total de 2,5 M€. Són Copasa, Novicuir, Distribucions Orpinell, Agile Capital i Projectes Immobiliaries Estaràs. Amb aquestes vendes, l’INCASÒL pràcticament exhaureix el seus terrenys en aquest sector.

La recentment creada Novicuir SL té previst invertir 12 M€ en la construcció d’una nova planta en una parcel.la de prop de 12.000 m2 i crear 30 nous llocs de treball. Aquesta empresa de preparació, adobament i acabat de pells està vinculada a l’empresa familiar Curtidos Badia d’Igualada.

Construcciones Papeleras SL COPASA ha adquirit dues parcel·les amb un total de 14.506 m2 on invertirà 4M€ en la construcció d’una nova planta i on preveu crear una cinquantena de llocs treball. Es tracta d‘una empresa amb 35 anys d’antiguitat experta en el disseny, la construcció i la venda de maquinària nova per a la fabricació de paper.

Les vendes d’aquest sector es completen amb les parcel·les adquirides per Agile Capital SL, Projectes immobiliaris Estaràs i Distribucions Orpinell SL, dedicada a al comerç al major i al detall de begudes.

Al marge d’aquestes cinc empreses, a hores d’ara ja hi ha confirmades altres dues ubicacions d’empreses al polígon en parcel·les adquirides directament a propietaris particulars. Es tracta de les empreses Texpaper Service SL que disposarà de 5.500m2 distribuïts en dues naus de disseny equipades amb les últimes tecnologies, i de l’empresa Transvisa que s’ubica en terrenys comprats per Promocions Esbersa, on portarà la seva activitat logística.

Un centenar de nous llocs de treball

Les noves empreses ubicades al polígon Els Plans de la Tossa generaran nous llocs de feina en el sector industrial, el qual actualment només ocupa al 16% de la població assalariada del municipi. Sumant les previsions de les diferents empreses es preveu la creació d’un centenar de nous llocs de treball.

FER UN COMENTARI

*