Inici Destacats Arrenca un curs de manteniment Industrial amb 15 joves de la Conca...

Arrenca un curs de manteniment Industrial amb 15 joves de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) ha iniciat aquest mes d’octubre el curs de Polimanteniment Industrial, un programa de formació especialitzada adreçada a joves que busquen feina. Subvencionat per la Diputació de Barcelona, Conca Industrial 4.0 és un programa que se centra en el sector industrial, el sector que més necessita d’aprenents qualificats a la Conca d’Òdena, i que arriba ja a la segona edició.

La formació en Polimanteniment Industrial és totalment gratuïta, i capacitarà a quinze persones joves com a futures treballadores del sector industrial de la Conca d’Òdena, un dels principals pilars  de la comarca de l’Anoia, amb un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació.

Els quinze joves seleccionats han iniciat la seva formació amb un mòdul en Prevenció de Riscos Laborals i seguidament duran a terme un mòdul de Soldadura.Totes dues formacions s’imparteixen als tallers que es troben a l’Edifici Ignova. Completaran les 300 hores de formació amb mòduls d’Electricitat Industrial, Pneumàtica i Electropneumàtica.

El Projecte Conca Industrial 4.0, acompanya als joves al llarg de tota la formació oferint un seguit d’accions complementaries encarades a millorar la seva ocupabilitat dins el sector industrial. Aquestes accions inclouen tutories individualitzades, accions d’orientació laboral, formació en gestió emocional, participació en sessions informatives relacionades amb el sector industrial, SpeedDating amb empreses de la Conca d’Òdena, possibilitat de pràctiques i suport a la inserció.

Una de les empreses que ja ha confirmat la seva col·laboració amb el projecte és l’empresa de subministres Saltoki. A través de la Fundació Saltoki, els estudiants podran fer part de la formació a les instal·lacions que l’empresa té al polígon de Les Comes d’Igualada, i a més aquesta col·laboració facilitarà no només que els alumnes puguin fer la formació teòrico-pràctica fent simulacions reals d’instal·lacions sinó que també afavorirà el contacte amb les empreses del sector de la comarca.

FER UN COMENTARI

*