Inici Societat Arrenca el curs d’estiu ‘La Pau i el Món, avui’ al Campus...

Arrenca el curs d’estiu ‘La Pau i el Món, avui’ al Campus Universitari d’Igualada

COMPARTIR

El passat 19 de juny es va donar el tret de sortida al curs “La Pau i el Món, avui”, un curs d’especialització obert a tot tipus de públic que reuneix experts de tot el món en matèria de Pau i Estudis Globals. El curs, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada, té lloc al Campus Universitari de la ciutat –amb segell de la Universitat de Lleida– fins el 14 de juliol i les classes es desenvoluparan a la sala d’actes.

Les inscripcions per participar al curs es mantenen obertes i són totalment gratuïtes pels igualadins. Per les persones de la resta del territori que vulguin assistir al curs s’ofereixen preus molt assequibles. Així mateix, es pot assistir a les conferències de manera individual, presentant-se a la sala d’actes directament. El preu d’accés a les conferències és de 6 euros (en cas de ser igualadí és totalment gratuït) i es pot abonar l’import in situ. Podeu consultar la pàgina web igualadaschoolofpeace.cat per més informació.

La sessió inaugural ha arrencat amb una presentació a càrrec de la coordinadora del curs, Èlia Susanna, i ha continuat a les 11.00h amb un workshop a càrrec del professor de la Bradford University, David Curran, sobre les qüestions clau en estudis de Pau i Conflictes. Però el plat fort d’aquesta primera jornada ha estat la videoconferència de Cynthia Enloe, professora emèrita de la Clark University i una de les principals expertes en militarisme i gènere, que ha dut a terme la conferència “Militarism is About More than Militaries”, a les 16.30h.

El curs “La Pau i el Món, avui” comptarà amb molts altres professors i experts, com el Pare Oliver Poquillon, una gran figura i expert orador, actualment representant dels bisbes davant la Unió Europea, que ve per primera vegada a Catalunya i parlarà sobre identitat religiosa i conflicte armat. Poquillon va passar quatre anys impartint classes a la Universitat de Mossul durant el conflicte i compta amb moltes d’altres experiències en societats en guerra d’arreu del món. Per la seva banda, Josep Maria Solé i Sabater, catedràtic en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, durà a terme la visita al Museu de la guerra de Corbera de l’Ebre, el qual ell dirigeix.

Així mateix, s’abordaran temes com els processos de no-violència, posant el conflicte català dins el marc de les teories dels conflictes no-violents, amb professors experts en aquesta matèria com Veronique Dudouet, del Berghoff Institute; Kristine Eck, d’Uppsala University; i Josep Costa, de la Universitat Pompeu Fabra. La democràcia i els models de democràcia també tindran el seu lloc en aquest curs d’especialització amb experts com Ferran Requejo, de la Universitat Pompeu Fabra; Oliver Richmond, de la Manchester University; Arcadi Oliveres, de la Universitat Autònoma de Barcelona; o Sandra Poggoda, doctora de Cambridge i professora de la Manchester University que parlarà sobre les revolucions àrabs i la construcció dels post-conflictes en processos democratitzadors.

D’altra banda, la Psicòloga Clínica i Doctora en Investigació de la Pau i el Conflicte, Karen Brounéus, cap d’estudis de la Universitat d’Uppsala, oferirà la videoconferència “La veritat no cura” sobre la veritat i els processos de reconciliació, una reflexió sobre la necessitat de dir o no la veritat en aquests processos, tot qüestionant-se si realment ajuda.

Aquests són només alguns dels professors i temes que es tocaran durant el proper mes en el curs d’especialització “La Pau i el Món, avui”, al Campus Universitari d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*