Inici Destacats Armand Monleón torna al Dakar recolzant una fundació que investiga malalties rares...

Armand Monleón torna al Dakar recolzant una fundació que investiga malalties rares en infants

COMPARTIR

El pilot igualadí Armand Monleón, que disputarà el seu quart Dakar amb l’equip Daming Mining, ha presentat aquest dilluns la seva col·laboració amb la PID Foundation a l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron. L’acte ha comptat amb la presència de diferents membres col·laboradors de la PID Foundation, entre ells la Doctores Andrea Martin i Aurora Fernández, patrones de la Fundació i membres del grup de recerca en “Infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit” de la Vall d’Hebron .

La Barcelona PID Foundation és una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 2014 per un grup de professionals dedicats a l’atenció pediàtrica de les malalties d’immunodeficiències primàries i les seves complicacions infeccioses. La seva missió és donar a conèixer les immunodeficiències primàries en pediatria a la societat i promoure la investigació i la cura dels pacients i els seus familiars.

Des de la seva creació, la Barcelona PID Foundation col·labora i dóna suport a la investigació en Immunodeficiències Primàries en pediatria que es desenvolupa al Campus Vall d’Hebron.

La doctora Aurora Fernández explica que es tracta d’una fundació creada per un grup de professionals i algunes famílies per treballar pels nens i nenes que tenen immunodeficiències primàries, un grup de malalties, rares, poc freqüents, que afecten pocs nens però que són molt greus. A l’Hospital Vall d’Hebron actualment estan tractant i acompanyant a més de 700 nens i familiars.

Fernández afegeix que Monleón “ja fa uns anys que col·labora amb nosaltres fent d’altaveu i donant suport al nostre treball, són malalties que són poc conegudes i que, per tant, el reconeixement i que porti el nostre logo ens fa molta il·lusió. A més, li veiem el paral·lelisme en què ell viatja i transcorren les seves aventures al desert, en molts casos són molt complicades però que acaben bé i amb èxit. I els nostres nens i les seves famílies, de vegades, tenen la sensació d’estar creuant un desert perquè tenen una malaltia que no la coneix ningú, que a més viuen situacions molt complicades, però tenim l’esperança que moltes d’elles tinguin també un final feliç i que puguin superar amb èxit el seu propi Dakar “.

Per la seva banda Monleón assegura que “per a mi és més que un honor col·laborar amb la PID Foundation” un any més. Són molts els nens i nenes que necessiten de fundacions com aquesta, portar el seu logo a la meva moto durant el Dakar és el meu granet de sorra per poder donar visibilitat a la incansable tasca de molts professionals que treballen dur per oferir una major qualitat de vida a tots aquests infants ia les seves famílies. No és un camí fàcil, de manera que qualsevol aportació, per petita que sigui, sempre és ben rebuda. Ha estat genial veure a nens i nenes pujar a la moto, pot semblar tòpic, però veure’ls somriure és el més gran dels regals. Animo a tothom a que conegui el projecte de la PID Foundation “.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*