Inici Festes Argençola celebra la Festa i Mercat del Tió

Argençola celebra la Festa i Mercat del Tió

COMPARTIR

Aquest dissabte 10 de desembre, el nucli de Clariana (Argençola) acollirà una matinal per a tota la família on es podrà viure l’aventura de trobar els tions al bosc.

La Festa es fa a Clariana, on ja s’hi comencen a concentrar els tions que durant tot l’any viuen als boscos del terme municipal d’Argençola. Als voltants de la riera de Clariana, els tions hi troben aigua i uns caus arrecerats del fred on esperar els seus futurs propietaris.

La recepció als participants -amb inscripcions ja tancades- es fa a dos quarts de 10 del matí, abans d’esmorzar i de gaudir de l’actuació d’en Jordi Giralt, del grup d’animació infantil Can Cantem.

Cap a les 11 del matí es sortirà del poble per acostar-se als màgics boscos de Clariana. Allà provaran de localitzar els tions, que esperen trobar una família que els vulgui convidar a passar el Nadal a casa seva. Els hi donaran un cop de mà els ‘buscations’, algun personatge inesperat i fins i tot algun follet.

Tornant del bosc els espera un espectacle al voltant de la figura del Tió. A 2/4 d’1 del migdia: Presentació del conte ‘Viatge al món dels tions’ de Ton Lloret i Martí Garrancho (Cossetània Edicions).

Enguany l’horari d’obertura s’allarga fins a les 8 del vespre, per crear un Mercat de Nadal, que afegeix al mercat del Tió parades de productes de la terra i artesania del terme d’Argençola i de productors i artesans de proximitat.

Argençola ha engegat recentment el projecte de la Casa del Tió, per esdevenir el centre d’aquesta tradició nadalenca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*