Inici Cultura Argençola i Bellprat acolliran un tastet del Festival de Llegendes de Catalunya

Argençola i Bellprat acolliran un tastet del Festival de Llegendes de Catalunya

COMPARTIR

El Festival de Llegendes de Catalunya, que celebrarà aquest any la seva catorzena edició del 29 de juny al 2 de juliol a Sant Martí de Tous, s’expandeix pel territori i farà una avançada amb dues jornades de programació als municipis anoiencs de Bellprat i Argençola.

Amb el títol “Llegendes al territori”, Teatre Nu, directors del festival, ha volgut compartir amb els pobles veïns l’experiència de ser acollidors d’espectacles basats en la tradició oral en un ambient familiar i rural.

Festival de Llegendes a Bellprat

El municipi de Bellprat acollirà una jornada amb dos espectacles, esmorzar popular i fideuà per dinar. La cita serà el diumenge 18 de juny a la placeta Catalunya. El dia començarà amb un esmorzar popular de botifarra, les 11.30 hores tindrà lloc l’espectacle “Transhumància” de la companyia Xip Xap, a les 12.30 hores l’espectacle “Cordes i botons” de la companyia Betzuca i al migdia fideuà popular.

Els espectacles són gratuïts, la fideuà té un cost de 15 euros. Cal fer reserva abans del 13 de juny al telèfon 630757443 (Andreu) i al telèfon 657654442 (Martí)

Festival de Llegendes a Argençola

El municipi d’Argençola també serà amfitrió d’aquest tastet del Festival de Llegendes. El seu torn serà el diumenge 25 de juny amb dos espectacles a la plaça Mariano Mestre; a dos quarts de set de la tarda tindrà lloc “Quan el sol se’n va a la posta” de la companyia “Cia Matito” i a les vuit del vespre hi haurà concert i ball de música tradicional del Pirineu amb el Duet Daura.

Hi haurà servei de bar amb entrepans calents, patates fregides i begudes fredes. No cal reservar i l’horari de cuina serà de les set de la tarda a les onze de la nit.

El Festival de Llegendes

El Festival de Llegendes de Catalunya neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans. Se celebra a principis de juliol al poble de Sant Martí de Tous, que es converteix en la capital catalana de les llegendes amb espectacles i activitats de diferents formats artístics i per a totes les edats. És un festival únic al país que atrau al voltant de 4.000 espectadors en una localitat de poc més de mil habitants. Els veïns es bolquen completament en l’organització participant-hi com a voluntaris o com a intèrprets de l’acte central: L’Apagada, una representació comunitària que escenifica un seguit de llegendes locals –Tous és un dels pobles amb un dels patrimonis de llegendes més rics del país– en una experiència plena de misteri i il·luminada amb 5.000 espelmes. La resta de la programació és professional i reuneix tant propostes clàssiques a cau d’orella com d’altres de contemporànies i/o creades per a l’ocasió.

Des de 2020, Teatre Nu és la companyia responsable de la seva organització amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous.

FER UN COMENTARI

*