Inici Destacats Argençola acull un nou Mercat de les Espècies

Argençola acull un nou Mercat de les Espècies

COMPARTIR

El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la seva setena edició. El dissabte 10 de juny durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics.

L’objectiu dels organitzadors és donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics.

El protagonista d’aquest 7è Mercat serà el saüc. Durant el Mercat es podran tastar i degustar productes elaborats amb aquest arbust.

Les activitats començaran amb una Jornada Tècnica amb el títol de “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. PATT.. La Jornada començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 2 del migdia. Aquest any inclou una sortida Sortida de reconeixement de flora i recol·lecció de flors de saüc. És gratuïta i per assistir-hi cal inscripció prèvia a www.eltrill.org.

El dissabte 10 de juny el Mercat obrirà de les 10 del matí a les 8 del vespre i els actes més destacats seran:

El 7è Concurs de Sals aromatitzades que aquest any tindrà com a jurat: Bet Florensa (arquitecta i pastissera de formació, des del 2011 fent tasques de divulgació del producte local i la gastronomia de qualitat a través del seu projecte Tasta Rutes), Joan Boix (promotor del primer restaurant de cuina natural i 100% vegetariana d’Igualada, COR VERD) Gerard Ninot (propietari del espai gastronomic NinoTeca, professor de cuina i dietètica a Escola Joviat de Manresa), Blanca Vela (Blocaire gastronómica a Menjar a Cala Blanca, guanyadora del 1er premi per a no professonals del 6è concurs de sals aromàtiques 2016 d’Argençola)

De les 11 del matí i a les 12 del migdia: Tast d’espècies d’Argençola i de productes a base de saüc a càrrec de Marc Talavera Roma – Col·lectiu Eixarcolant / Universitat de Barcelona. Biòleg especialista en etnobotànica. Es tastaran espècies d’Argençola i productes a base de saüc (melmelada, gelea, cava, cervesa…) amb l’objectiu d’avaluar dues coses: si són conegudes i quin producte a base de saüc us agrada mes. Activitat organitzada conjuntament amb: Surtdecasa Centre.

A les 12 del matí Exhibició de TAI-TXI, a càrrec de l’associació de Tai Chi Taoista d’Igualada i a la 1 del migdia Classe oberta + Swing Jam a càrrec Swing Anoia d’Igualada.

A les 2 del migdia dinar popular: LES PLANTES DE MARGE AL PLAT. Menú silvestre amb condiments d’Argençola.

A les 4 de la tarda l’hora de la ratafia digestiva: Tast de les ratafies de Santa Coloma de Farners: 4 tipus de ratafia 1842: la Clàssica, la Vuit Porrons, la Nou Verda i la de Cireres a càrrec de Joan Pujades, confrare de la Confraria de la Ratafia, pagès i elaborador de vi, responsable del Celler Mas la Caçadora dels Guiamets. Amb la col·laboració de la Festa-Concurs de la Ratafia de Sta Coloma de Farners.

De les 4 a les 6 de la tarda Taula Rodona i primera trobada: “Les Fires de plantes remeires i alimentaries de Catalunya. Organització i coordinació. Objectius i presentació”.

De les 5,30 i fins les 8 de la tarda: L’alquímia de les espècies, farem preparacions per acabar amb una degustació.

A les 7 de la tarda xerrada: Memòria històrica d’Argençola, què en diuen el avis del poble sobre el saüc i les plantes medicinals. La gent gran del poble ens explicaran que en feien amb el Saüc. Activitat moderada per Fra Valentí Serra de Manresa autor del llibret “Tornar als remeis de sempre”.

2n Concurs de fotografia a Instagram #mercatespecies. Únicament es valoraran les fotografies realitzades el dia 10 de juny de les 8 del matí a les 8 de la tarda i amb el tema del Mercat de les Espècies i activitats vinculades al mateix

Durant tot el Mercat es podrà visitar l’exposició dedicada al saüc. Hi haurà servei assegurat de menjar i beure.

El Mercat de les Espècies està organitzat pel Trill amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona. Es pot consultar més informació al web del Trill.

FER UN COMENTARI

*