Inici Destacats Ara Montbui i ERC tanquen un acord de govern

Ara Montbui i ERC tanquen un acord de govern

COMPARTIR

Dimarts va tenir lloc el Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Montbui durant el qual es va aprovar el cartipàs municipal i també es va confirmar la formació de l’equip de govern integrat pels regidors del grup majoritari Ara Montbui i per la regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero.

L’equip de govern està format per Schummi Juárez Tamayo com a Alcalde, i responsable també de les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Transparència, Participació Ciutadana i Joventut.

La primera Tinent d’Alcalde és Coral Vázquez Hontoria, regidora d’Acció Social, Igualtat, Educació, Solidaritat i Salut Pública. Com a segon Tinent d’alcalde figura Adrià Castelltort Mascó, regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge. I la tercera Tinent d’Alcalde és Jésica Arroyo López, responsable de la regidoria d’Hisenda i Recursos Humans. Com a quarta Tinent d’Alcalde i regidora d’Esports hi ha Isabel Guerrero González. Jordi Bòria Taixé és regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Ocupació i Seguretat Ciutadana i Sara Bergantiño té les competències delegades de Cultura, Festes i Gent Gran.

També es van donar a conèixer els portaveus de cada grup municipal. Coral Vázquez és la portaveu del grup Ara Montbui; Teo Romero del PSC Montbui i Isabel Guerrero de Som Montbui-ERC.

La portaveu del grup municipal Som Montbui-ERC Isabel Guerrero va explicar els motius pels quals el seu grup entrava a l’equip de govern, i perquè ho feia en aquell moment determinat. La nova regidora d’Esports va explicar que “necessitàvem acabar de dialogar amb els regidors i regidores d’Ara Montbui i hem trobat un compromís de confiança mútua i una predisposició bona. Crec que podrem aportar molt, treballarem molt, i farem política en la defensa de l’interès general”. La regidora de Som Montbui-ERC va afegir que “m’agradaria comptar amb l’experiència i l’ajuda de l’anterior regidor d’Esports, Josep Palacios”.

El portaveu del grup socialista Teo Romero va parlar sobre el pacte de govern entre Ara Montbui i Som Montbui-ERC assenyalant que “aquest pacte ja es podia haver fet en un primer moment”. Romero va afegir que “lamentem aquest pacte “in extremis”, i el fet que això hagi comportat un canvi de Tinent d’Alcalde”.

De la seva banda la portaveu del grup Ara Montbui, i Primera Tinent d’Alcalde Coral Vázquez es felicitava “pel pacte de govern, el qual possiblement ha estat més fàcil del que ens imaginàvem. En un pacte tot es parla, i es debat. És un pacte amb el qual garantim la governabilitat, i ens permetrà continuar treballant pel canvi. No ha estat un pacte “in extremis”, s’ha parlat de tot i no hi ha hagut renúncies. Els personalismes en aquest ajuntament són passat”.

L’Alcalde montbuienc Schummi Juárez va tancar el Ple recordant que “des del primer dia estem treballant de valent i per això vam fer els primers nomenaments. Ara hem aconseguit aquest pacte de govern que ens permetrà governar tranquils i serens”. El batlle montbuienc va remarcar que des del seu grup continuaran treballant per “fer del Ple municipal un espai de participació. Com ja s’ha pogut veure avui el canvi d’horari dels plens facilita la participació de la ciutadania” .

Durant el Ple també es van aprovar les retribucions i indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats dels càrrecs electes. Es va aprovar una retribució parcial, per dedicació al 60 per cent, de l’Alcalde Schummi Juárez i també es mantenen congelades les indemnitzacions per assistències respecte al mandat 2015-2019.

Tots els punts de composició del cartipàs, nomenaments de representants de la corporació als òrgans col·legiats i diferents delegacions es van aprovar amb el vot favorable dels set regidors de l’equip de govern format per Ara Montbui i Som Montbui-ERC, i amb el vot d’abstenció dels sis regidors del PSC Montbui.

Durant la sessió es va donar a conèixer el nou dia i hora dels plens, que continuaran realitzant-se ordinàriament, cada dos mesos, el tercer dijous no festiu, a les set de la tarda.

FER UN COMENTARI

*