Inici Societat Aquest dilluns, mobilització a Igualada contra l’avantprojecte de llei d’educació

Aquest dilluns, mobilització a Igualada contra l’avantprojecte de llei d’educació

COMPARTIR

[Img #2812]La plataforma d’entitats cíviques i educatives en defensa de l’escola catalana Somescola.cat ha convocat a la ciutadania a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts.

La jornada serà aquest dilluns dia 10, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Drets Humans. La concentració, amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català,” serà a les 7 de la tarda a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

A banda de les concentracions a pobles i ciutats, les entitats que conformen Somescola insten tots els centres docents a penjar en un lloc visible pancartes amb el lema ‘Per un país de tots, l’escola en català’ i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns 10 de desembre a la sortida de l’escola a les 5 de la tarda.

El manifest de la jornada insta a la insubmissió a les propostes del ministre Wert, que consideren un “genocidi cultural”

El manifest de les entitats que conformen Somescola.cat considera que la nova proposta de LOMCE destrueix la cohesió social i fa retrocedir l’escola catalana als temps de la dictadura. Aquest és el manifest de la jornada reivindicativa de dilluns:

L’esborrany de llei de política educativa que ha preparat el govern espanyol  és el més gran atac a la nostra llengua, i per tant a la nostra cultura i al nostre País, dels darrers 35 anys, i pretén anorrear la  immersió lingüística que el poble de Catalunya ha decidit de forma lliurei democràtica portar a la pràctica, i que ha estat un èxit educatiu i d’integració per a tots els escolars catalans.

Ara, amb aquest projecte, es vol fer retrocedir Catalunya i la seva escola al temps del franquisme, i destruir la cohesió social del nostre poble que camina cap a la seva llibertat nacional.

Ara o Mai, Catalunya Diu Prou, CADCI, Club Fenec, DNI-Cat, Docents per la Independència, Escola en Català, Intersindical-CSC, Memorial 1714, Sobirania i Progrés, Welcome Mr. President, valoren l’acció portada a terme pel govern espanyol a través del  Ministre Wert com un Genocidi cultural.

És per això que fem una crida a la Insubmissió, i exigim al Govern català que no acati aquest nou intent de fragmentar als catalans, i convidem a totes les entitats a treballar plegades en aquesta lluita.

Així mateix fem una crida a tots els centres escolars i educatius de Catalunya perquè defensin l’escola en català i s’oposin a aplicar la futura llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d’Espanya.

Ara és l’hora de resistir. Ni un pas enrere. Insubmissió davant la falta de respecte a les decisions democràtiques del nostre poble. El futur de la nostra llengua i la seva supervivència  està en joc.

Totes les entitats ens adherim a la convocatòria de Somescola.cat del proper 10 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona [i a les concentracions arreu de Catalunya com la d’Igualada], sota el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, i així mateix donem suport a tots els actes i concentracions que es realitzin els propers dies, arreu dels Països Catalans, en defensa de la l’escola catalana.

Catalunya Diu Prou posa a disposició de tots els docents que decideixin desacatar  a aquestes mesures, si s’arriben a dur la pràctica, els seus serveis d’assessorament jurídic .

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*