Inici Infoescoles Aprenent a aprendre

Aprenent a aprendre

COMPARTIR
A 4t de Primària del Montclar van organitzar una sessió teòrico-pràctica, per mares i filles, amb la intenció de conèixer de més a prop el Pla de Formació de l’escola

Les presses, la mandra, la quantitat d’activitats que fem al llarg d’un dia, el cansament, les distraccions, la manca d’organització… Tots som víctimes o hem patit en alguna ocasió, d’una manera o una altra, aquestes situacions que fan que no puguem dur a terme, de la millor manera possible, la nostra feina del dia a dia.

També els nostres fills ho pateixen quan, a partir de Cicle Mitjà, comencen a augmentar les responsabilitats tan acadèmiques com personals i llavors és el moment de replantejar-nos com encaixar-ho tot, en el seu dia a dia.

Per això, dimarts passat a 4t de Primària del Montclar vam organitzar una sessió teòrico-pràctica, per mares i filles, amb la intenció de conèixer de més a prop el Pla de Formació de l’escola i saber com es va treballant gradualment l’educació integral de les alumnes tenint en compte les 5 dimensions de la persona.

Ens vam centrar en la virtut trimestral de la LABORIOSITAT. La primera part de la trobada va ser una sessió pràctica on mares i filles van treballar a l’aula un cas pràctic: “Els deures de la Maite”. La finalitat d’aquesta activitat era cercar les dades que podíem trobar o deduir del text, analitzar-les i finalment treure’n conclusions. Així va ser com, mitjançant les vivències de la Maite, exemple d’alumna de 4t de Primària, vam veure reflectides part de les situacions pròpies de les alumnes d’aquesta edat i vam buscar solucions que ens haurien de servir a tots. Després, mares i filles, van pensar uns slògans engrescadors per animar-nos a seguir millorant i avançant.

La segona part de la trobada, va ser una sessió de caire més teòric per aprofundir i contextualitzar totes les idees treballades anteriorment i arribar als fonaments de la virtut de la Laboriositat.

L’objectiu de compartir coneixement i aprendre a aprendre va ser assolit llargament amb aquesta activitat i ens va fer reflexionar sobre el repte, tan important, que és ser pares.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*