Inici Societat Apinas celebra 50 anys de compromís

Apinas celebra 50 anys de compromís

COMPARTIR

Un grup de professionals del treball social, la Maria Antonia, la Isabel i la Maria Enriqueta, varen saber mobilitzar a les famílies, col·laboradors, voluntaris i després, amb la implicació de moltes més persones, per plantar el 1967 a Igualada la llavor d’una iniciativa per aportar solucions que garantissin els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual de ser ateses en les seves necessitats especials al llarg de les diferents etapes de la vida.

Aquella llavor es va convertir en l’entitat Apinas, que aquest dissabte ha celebrat 50 d’anys de la seva primera iniciativa, la creació de l’Escola Àuria, una escola per nens i nenes amb necessitats educatives especials que s’ha completat amb el pas dels anys amb centres i serveis per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns de desenvolupament i de les seves famílies a la comarca de l’Anoia, així com una atenció integral que inclou la prevenció, la detecció precoç i la inclusió social.

La gran família d’Apinas va celebrar aquest dissabte el seu mig segle de vida amb un acte al recinte de l’antic Escorxador d’Igualada. La matinal es va iniciar amb un concert d’alumnes de l’Escola de Música d’Igualada i la projecció d’un documental sobre la trajectòria i el dia a dia de l’entitat.

En el decurs de l’acte, els representants polítics i el president de l’entitat han fet lliurament del reconeixements a una quarantena de professionals i col·laboradors de l’entitat, que compta amb prop de 1.000 socis i unes 1.200 persones ateses. L’associació finança les seves activitats amb el suport de socis, empreses i entitats amigues i amb la col·laboració institucional de la Diputació de Barcelona, de 23 municipis de la comarca agrupats en la Mancomunitat per a l’atenció dels DP de la Comarca de l’Anoia, així com del Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya. Van tancar l’acte els parlaments institucionals, que van comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i el president d’APINAS, Enric Fillat.

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat també la Torre de Cal Salinas, que l’Ajuntament d’Igualada ha cedit a l’entitat APINAS, per un període de quinze anys, per ubicar-hi una Aula Integral de Suport (AIS). Castells ha remarcat que «amb la cessió de Cal salines, s’aconseguirà que es restauri aquest patrimoni arquitectònic de la ciutat i alhora es guanyarà un servei per a tota la comarca de l’Anoia». La presidenta de la Diputació Mercè Conesa, ha manifestat la voluntat de la corporació de col·laborar també en aquest projecte.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*