Inici Destacats Apareixen cartells amb la bandera franquista a Vilanova del Camí

Apareixen cartells amb la bandera franquista a Vilanova del Camí

COMPARTIR

Aquest dia de Sant Esteve han aparegut al barri de la Pau de Vilanova del Camí alguns cartells amb la bandera franquista. Els cartells conviden a unir-se a l’organització Acción Juvenil Española, amb telèfon de contacte inclòs.

Es tracta d’una entitat política juvenil, vinculada al Moviment Catòlic Espanyol, una de les joventuts polítiques feixistes més conegudes i de més ressò a l’Estat. Entre les característiques del moviment hi ha la seva disciplina i formació patriòtica, que es basa en l’amor a la Pàtria i al Catolicisme social.

Com a exemple del seu ideari, a la seva pàgina web es fa una anàlisi de la crisi política catalana acusant de tous PP i Ciutadans i assegura que “España padece un cáncer, que es el separatismo, con núcleos principales en Cataluña y Vascongadas y metástasis por todo el territorio nacional”.

Entre les solucions que proposen hi ha “privación de la nacionalidad española y sus consiguientes derechos políticos a cuantos se declaran no españoles o que atacan y ofenden a España”, una campanya de “reespañolización en escuelas y universidades y en los medios de comunicación” de les comunitats autònomes amb aspiracions sobiranes i la “ilegalización de los partidos y entidades separatistas”.

COMPARTIR

4 COMENTARIS

  1. La Trucharte i la policia local de Vilanova també seran diligents per identificar i multar amb 500 euros els autors d’haver enganxat aquests cartells, o ja els estan bé?

    • És fàcil que la seu d’organitzacions feixistes espanyoles s’acabin ubicant en aquestes poblacions on resideixen amb bones gents i famílies d’arreu, criminals franquistes disfressats d’obrers, d’immigrants. Però eren mers delinqüènts fugits de l’Espanya rural en particular per evitar la vergonya i les represaliales dels familiars que no els perdonen què van fer. No van ser immigrants van ser covards fugitius. Avui fills i néts no ho saben. Conviure amb terrorisme franquista és complicat de païr.

  2. Trobo a faltar els comentaris de la Mireia demanant multes, i el que faci falta, per als qui embruten amb cartells, i donant lliçons de geografia i història. Que potser aquests amb la gallina t’agraden més, Mireia?

FER UN COMENTARI

*