Inici Societat Un any de la mort de Gabriel Pérez

Un any de la mort de Gabriel Pérez

COMPARTIR

Aquest dimarts fa un any que moria a l’Hospital Clínic de Barcelona el jove igualadí Gabriel Pérez, de 24 anys. Hi va arribar ja en estat crític i amb una peritonitis, complicació d’una apendicitis que se li va detectar només en la darrera de les tres visites en dies consecutius que va fer al servei d’urgències de l’Hospital d’Igualada.

L’atenció mèdica rebuda pel jove va ser qüestionada per la família des del primer moment i el cas va tenir una gran resposta entre la ciutadania de l’Anoia, que va assistir massivament a una concentració a davant de l’Hospital d’Igualada dues setmanes després.

El centre i el Departament de Salut van guardar silenci durant un mes i mig, fins que el 7 d’octubre Salut va anunciar l’obertura d’un expedient informatiu. El mateix dia, el gerent de l’Hospital d’Igualada, Ferran Garcia, va reconèixer “errors de diagnòstic” i va anunciar canvis en els protocols a urgències, millores en el traspàs d’informació entre professionals, nous responsables a Urgències i a la Direcció Assistencial i la creació de la nova figura de responsable de seguretat del bloc quirúrgic.

Setmanes després, transcendia un informe del Departament de Salut on es reconeixia que Gabriel Pérez va ser donat d’alta el segon dia quan ja hi havia evidències patològiques a l’analítica. En la seva tercera visita a urgències, ja “amb una clínica de peritonitis”, l’informe relata que “va patir una demora excessiva en entrar al quiròfan” i va patir complicacions durant la inducció anestèsica pel “mal funcionament de les tubuladures”.

Salut va acabar obrint un expedient sancionador al centre, que va resoldre amb una sanció que no es va voler fer pública.

La família de Gabriel Pérez va denunciar set facultatius davant el jutjat d’instrucció número 3 d’Igualada. La querella acusa d’homicidi imprudent els metges que el van atendre el segon i el tercer dia que va anar a Urgències. Són dos metges d’urgències, dos cirurgians, un anestesista i dos metges residents. També es reclama al Consorci Sanitari de l’Anoia com a responsable civil subsidiari. La declaració dels metges es farà el proper mes d’octubre, després de ser ajornada el passat mes de febrer.

FER UN COMENTARI

*