Inici Destacats Els anoiencs Teatre Nu fan temporada a la Sala Beckett de Barcelona...

Els anoiencs Teatre Nu fan temporada a la Sala Beckett de Barcelona amb ‘La lleugeresa i altres cançons’

COMPARTIR

Aquest dijous 25 d’abril la Sala Beckett estrena La lleugeresa i altres cançons, una obra escrita a quatre mans per Víctor Borràs i Ivan Benet, qui també la dirigeix. L’espectacle, una producció de la companyia anoienca Teatre Nu, és un thriller inspirat en l’univers de David Lynch, a mig camí entre el musical i el monòleg interior, i interpretat per Aida Oset.

A “La lleugeresa i altres cançons”, una infermera ha hagut de deixar la feina. El text combina amb encert dues vessants: la mèdica i la filosòfica.

Després de passar una temporada ingressat a l’Hospital Clínic, Ivan Benet va sentir la necessitat de fer un homenatge a les infermeres i infermers. Aquests són els que carreguen el pes de les cures i del dia a dia als hospitals. Un personatge intermedi, amagat entre el gran protagonisme del metge i el malalt, però fonamental a nivell logístic i emocional per als pacients. Un col·lectiu invisibilitzat mentre tot funciona però a qui se’ls demana la màxima responsabilitat quan alguna cosa falla.

El ‘limbo’ que representa aquest col·lectiu serveix per personificar també els conceptes i idees filosòfiques de Gilles Lipovetsky: la lleugeresa, la hipermodernitat, l’error humà… Una reflexió crítica sobre la buidor de la societat postmoderna, l’individualisme, la superficialitat del pensament, la tecnologia i mecanització de les tasques, l’alliberament mal entès. Som capaços de parar i desconnectar? I quan ho fem, què passa? Som més lliures sense lligams?

L’espectacle és, a més, un recital interpretatiu d’Aida Oset, actriu polifacètica i multidisciplinar que, a més de protagonitzar-lo, n’ha compost la música original. Aquí, la veurem actuar, cantar, tocar la guitarra, sintetitzadors i altres instruments electrònics.

La lleugeresa i altres cançons és la primera obra de text per adults de Teatre Nu, companyia establerta a Sant Martí de Tous, on desenvolupa també diferents activitats de difusió i formació teatral.

L’obra farà temporada a la Sala Beckett del 25 d’abril al 12 de maig de 2019.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*