Inici Atletisme Anna Noguera revalida el títol de Campiona d’Espanya de Triatló de Llarga...

Anna Noguera revalida el títol de Campiona d’Espanya de Triatló de Llarga Distància

Gustavo Rodríguez (Tri- Penta Terras de Lugo) i Anna  Noguera (CA Igualada) es van proclamar el passat 25 d’agost a Pontevedra campions d’Espanya de Triatló de Llarga Distància, després d’haver aconsseguit ambdós fa uns mesos el títol de Mitja Distància a Guadalajara. La ciutat gallega, que acollirà el pròxim any el Mundial Multisport, va passar amb nota el test del nacional LD tant pels recorreguts com per la organització en un dels últims títols en joc de la temprada a la Federació Espanyola de Triatló.

La prova començà a primera hora del matí amb molts aficionats pendents de la sortida del Campionat que es disputava sobre les distàncies de 3000m de natació, 120km de ciclisme i 30km de carrera a peu.

En la prova femenina ningú va poder oposar-se a la fortalesa d’Anna Noguera que logrà posar-se al capdavant de la cursa passats els 15km de ciclisme i ja no abandonà aquesta posició en cap moment del campionat, aconseguint a més el Trofeu Iberdrola al millor parcial en ciclisme. En la natació la més forta fou Helene Alberdi, mentre que Noguera i Saleta Castro sortien en segona i tercera posició respectivament, amb menys d’1min perduts a la T1. Sobre la bicicleta Anna Noguera desseguida agafava a Saleta, que s’havia colocat al capdavant de la cursa, i passava a ocupar el primer lloc sense que ningú més la pogués seguir. A partir de llavors, les posicions quedaren bastant definides, amb la líder de la Copa de España MD i LD en la primera posició; Saleta, segona i Dolça Ollé en la tercera.

Els 30km de cursa a peu van ser durs i les posicions no van canviar. Així, Anna Noguera es mostrà intractable en aquest darrer segment i revalidà el títol de Campiona d’Espanya amb un temps de 6:25:10, mentre que Saleta Castro fou plata (6:34:36) i Dolça Ollé, bronze (6:49:00).