Inici Destacats Àngels Chacón assegura que la Generalitat ha complert amb el gegant xinès...

Àngels Chacón assegura que la Generalitat ha complert amb el gegant xinès de l’automoció que allunya la seva inversió de l’Anoia

COMPARTIR

La consellera d’Empresa i Coneixement, la igualadina Àngels Chacón, ha trencat el silenci del govern català sobre la -de moment- frustrada inversió a l’Anoia de la companyia d’automoció xinesa Thunder Power.

Sobre la inversió, anunciada l’any passat per l’exconseller d’Empresa Jordi Baiget, Chacón ha dit en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies que la Generalitat “ha complert 200%” amb tot el que ha sol·licitat l’empresa amb seu a Hong Kong. Thunder Power havia d’invertir 80 milions d’euros a Catalunya per construir un centre de recerca i desenvolupament a Castellolí i més endavant establir també una planta de producció de vehicles elèctrics amb capacitat per produir-ne fins a 50.000 anuals amb una inversió de 200 milions d’euros.

Segons la consellera d’Empresa, l’empresa no pot tenir “ni una queixa” amb la Generalitat perquè ha complert “tota” la seva part. “s’han ofert totes les facilitats i complert tots els protocols”, ha remarcat Chacón. “Per Generalitat no ha quedat si és que realment acaba anant a Bèlgica”, ha dit la consellera en referència a les informacions que apunten que Thunder Power està negociant instal·lar-se a la regió belga de Valònia en comptes de Catalunya.

“També correspon a l’empresa complir les formalitats que demana qualsevol oferta d’inversió”, ha dit Chacón. Preguntada per si l’empresa no va complir i per si va concretar el nombre de llocs de treball que suposava la inversió, la consellera ha respost: “Ho deixo aquí”. Tanmateix, Chacón ha dit que la Generalitat segueix oberta a la inversió de Thunder Power i no té cap motiu “per deixar d’estar en contacte” amb la companyia xinesa d’automòbils.

ACN

FER UN COMENTARI

*