Inici Societat Les AMPAs de les escoles públiques d’Igualada fan pinya

Les AMPAs de les escoles públiques d’Igualada fan pinya

COMPARTIR

Les juntes de les cinc AMPAs de les cinc escoles públiques d’Igualada (Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i Ramon Castelltort) es van reunir aquest diumenge al García Fossas per continuar coordinant esforços, compartir experiències i visualitzar noves accions de futur. Durant la trobada es va refermar el compromís de les cinc associacions de mares i pares envers el concepte “una escola, cinc centres”, en el sentit que la qualitat educativa de totes cinc escoles és igualment excel·lent. Alhora, van sorgir propostes innovadores de col·laboració de cara al futur, que s’aniran concretant al llarg de l’any.

Durant la trobada es va constatar que la baixada de natalitat registrada en els darrers anys no ha anat en detriment de les matriculacions a l’escola pública, fet que denota la confiança de multitud de famílies en el sistema educatiu de tots. Paral·lelament, es va posar de manifest la situació poc habitual que presenta Igualada en relació amb la mitjana catalana, en què només hi ha 5 centres públics enfront 9 de privats-concertats, mentre que arreu de Catalunya la xarxa pública escolaritza el 67,2% de l’alumnat de Primària.

En aquesta mateixa línia, les cinc juntes també van identificar les possibles millores estructurals que es podrien realitzar en cadascun dels centres, de titularitat municipal, així com van plantejar diverses accions en els àmbits de les extraescolars i la comunicació.

Aquesta va ser la sisena trobada anual de les AMPAs d’escoles públiques d’Igualada. El 2012 va ser quan va sorgir la iniciativa d’aplegar-se i començar a coordinar sinergies, i de llavors ençà la trobada cada any ha tingut lloc en una escola diferent. Enguany, doncs, començava la segona ronda, que tindrà continuïtat l’any vinent al Ramon Castelltort.

Paral·lelament a la reunió de les juntes, al pati va tenir lloc una activitat per als més petits, que van elaborar un mural amb caixes amb el logotip de les Escoles Públiques d’Igualada. En finalitzar la trobada, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, va fer acte de presència a la reunió per conèixer de primera mà les inquietuds de les cinc entitats, així com va participar de les activitats lúdiques que tenien lloc al pati.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*