Inici Societat Les AMPA d’escoles d’Igualada reclamen mantenir la gestió dels menjadors

Les AMPA d’escoles d’Igualada reclamen mantenir la gestió dels menjadors

COMPARTIR

Associacions de Mares i Pares d’arreu de Catalunya volen seguir gestionant els menjadors escolars. Aquest dimecres, liderats per la plataforma SOS Menjadors, han tret el servei als patis de les escoles, carrers i places per tal de reclamar, d’una banda, una llei que blindi el temps del migdia i garanteixi una implementació progressiva de la universalitat i la gratuïtat i, de l’altra, celebrar que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat hagi aturat el decret de menjadors. A Igualada, les dues escoles públiques on el servei està gestionat pel col·lectiu de pares, s’han sumat a la protesta.

Prop d’una vintena de centres escolars han protagonitzat accions reivindicatives aquest dimecres. Les escoles igualadines Emili Vallès i Ramon Castelltort, les dues úniques públiques gestionades per AMPAs, han optat per convidar-hi els mitjans de comunicació per mostrar-los-hi com pot funcionar un menjador gestionat pel col·lectiu de pares i mares.

Elisa Martínez, presidenta de l’AMPA de l’escola Emili Vallès d’Igualada, ha remarcat que l’objectiu de la protesta és defensar l’actual “model de menjador”. “És de qualitat, opta pels productes de proximitat i manté els preus assequibles per a les famílies”, ha recalcat. Posa com a exemple que aquesta gestió de l’AMPA va permetre arrencar per primera vegada a la capital de l’Anoia un programa de beques menjadors per a alumnes de secundària fins llavors mai vist.

Mantenir diàleg i la llei

El Departament d’Educació ha parat el polèmic decret de menjadors que deixava fora de la gestió les AMPAs perquè el servei passava a adjudicar-se per concurs públic. SOS Menjadors, però, manté els accions reivindicatives per poder-lo tombar definitivament i substituir-lo per una llei que garanteixi que, les AMPAs que ho vulguin, puguin continuar fent autogestió o contractació directa del servei de menjador. Aquest nou marc ha d’assegurar que tots els menjadors compleixin unes garanties de qualitat pedagògica i alimentària bàsiques. Des de la plataforma asseguren que una llei faria possible complir les directives europees i les lleis de l’Estat i de la Generalitat en matèria de contractació pública, permetent que les associacions de famílies puguin gestionar el menjador escolar.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*