Inici Destacats Amnistia Internacional denuncia a Igualada ‘la deixadesa i el desmantellament de la...

Amnistia Internacional denuncia a Igualada ‘la deixadesa i el desmantellament de la sanitat pública’

COMPARTIR

Amnistia Internacional a l’Anoia ha fet una acció aquesta setmana a davant de l’Hospital Universitari d’Igualada per denunciar “la deixadesa i el progressiu desmantellament de la sanitat pública” dels darrers anys a l’Estat.

La “manca d’inversió i una gestió sanitària deficient”, prèvies a la pandèmia han provocat, per a l’entitat, “una desatenció del sistema que ha afectat bona part de la població”, especialment la gent gran, malalts crònics i persones amb problemes de salut mental.

Apunten que un dels col·lectius més afectat és el de dones ja que, la majoria ha hagut de fer un esforç extra a la seva tasca coma cuidadores de persones dependents.

Amnistia Internacional també lamenta el tancament de diversos consultoris locals que “han dificultat l’atenció de proximitat a les persones que més la necessitaven”.

L’entitat exigeix que “es prioritzi la inversió en una salut pública que aposti per la prevenció i la promoció de la salut, que recolzi als seus professionals” i que permeti “una atenció de qualitat accessible per a tothom”.

1 COMENTARI

  1. És una realitat que ens tenen abandonar de la mà de Deu. Visc amb un poble, ens han deixat sense metge, aquí viuen gent que no tenen manera de desplaçar-se i les visites dels crónics sóm telefónicas després de demanar-les un munt de vegades…una vergona. Tenim un centre desaprofitat i amb un metge que sembla una baldufa.
    Amb més d’un any i mitg d’espera i amb una dieta han d’operar al meu home. Esperem que vagui bé tot. I a mi sense visitar-me em van donar d’alta. És a dir una vergonya tot plegat!!!!

FER UN COMENTARI

*