Inici Festes Amb pubilla, dames i banderers proclamats, comencen els Tres Tombs

Amb pubilla, dames i banderers proclamats, comencen els Tres Tombs

COMPARTIR

[Img #3729]El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada ha acollit aquest divendres l’acte de proclamació dels banderers, la pubilla i les dames d’honor de la festa dels Tres Tombs, que se celebrarà el proper diumenge dia 20. El consistori de la ciutat serà enguany el portador de la bandera petita i seran, doncs, l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i altres regidors, els encarregats de dur aquest estendard en una de les celebracions més històriques de la capital de l’Anoia. L’últim cop que la [Img #3730]corporació municipal en va ser portadora va ser l’any 1997, coincidint amb el 175è aniversari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.

L’alcalde destaca la importància de conservar i potenciar una festivitat com la dels Tres Tombs i Sant Antoni Abat, “una celebració que es va seguir celebrant fins i tot en temps molt difícils com els de la Guerra Civil, que fa gairebé dos segles que mantenim viva i que forma part de manera inseparable de la ciutat d’Igualada”. Castells ha volgut adreçar “un agraïment molt especial a tots aquells que, des de 1822, membres del gremi o senzillament igualadins i igualadines que hi han contribuït de manera desinteressada, han dut fins als nostres dies una festivitat única i ho han fet de manera exemplar, amb un exquisit respecte per la tradició i estimació per la ciutat”.

En el marc d’aquest mateix acte, s’ha proclamat Pere Argelich i Carles com a portador de la bandera gran, Sandra Domènech i Corbella ha estat designada pubilla del gremi 2013, i Núria Riba i Bosch i Carme Alonso i Romero en seran les dames d’honor. Xavier Ros, director del Museu del Traginer, ha clos l’acte amb una conferència institucional titulada Tres Tombs: festa, tradició i sentiment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*