Inici Destacats Els alumnes vilanovins de tercer de primària col·laboren en la creació d’un...

Els alumnes vilanovins de tercer de primària col·laboren en la creació d’un conte

COMPARTIR

Can Papasseit ha estat l’escenari, aquest dimecres, d’una nova aventura del Joanoi, el Pompei i la Martina, els tres personatges que representen, en la ficció, a les escoles de Vilanova del Camí. La història ha estat escrita per l’alumnat de 3r de primària del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, dins el projecte del Conte Col·laboratiu.

Una vegada més, els centres han compartit la creació d’un conte que té com a protagonistes els trigèmins, uns personatges força coneguts hores d’ara pels alumnes vilanovins, perquè fa gairebé una dècada que els porten d’aventura en aventura, vivint històries d’allò més curioses i originals.

La culminació del treball és la narració en públic, que ha anat a càrrec de la contista Mònica Torra que ha fet les delícies de petits i grans, amb una interpretació molt divertida i plena d’expressivitat del conte titulat “A la recerca de la Martina”, una aventura plena de misteri. Precisament aquest gènere és un dels que més atrau als alumnes, segons Cristina Vargas, tutora de tercer de l’Escola Marta Mata.

Ha estat una actuació molt interactiva, perquè l’alumnat ha seguit amb atenció la narració i també ha ajudat a Torra quan els ho requeria, ja fos per descriure els personatges, com per avançar en les seves peripècies.

El procés comença a principi de curs, amb una “maleta viatgera” buida que l’alumnat va omplint amb idees, arguments i dibuixos, en diferents fases. Enguany, ha estat l’escola Joan Maragall l’encarregada d’iniciar el conte, que ha continuat el Pompeu Fabra amb l’elaboració del nus, i ha finalitzat el Marta Mata. Els alumnes de l’escola Pompeu Fabra ja estaven impacients per saber com havia finalitzat la història, com explica la mestra Joana Martínez.

És un treball complex en què els alumnes de 3r participen per grups. Susana Beneí, mestra del Joan Maragall, es mostra satisfeta de l’experiència viscuda durant el curs.

Els responsables dels centres educatius han lliurat diferents obsequis als diferents col·laboradors del projecte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*