Inici Destacats Els alumnes de la Pobla de Claramunt, “Petits grans polítics”

Els alumnes de la Pobla de Claramunt, “Petits grans polítics”

COMPARTIR

Els alumnes de sisè de l’escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt van visitar, el dijous 23 de març, el Parlament de Catalunya. L’activitat formava part d’un projecte de matemàtiques en què estan treballant els estudiants que s’anomena “Petits grans polítics” i que també va incloure una visita a l’Ajuntament, el divendres 10 de març.

Durant la jornada, els nens i nenes van poder fer una visita als espais on treballen els diputats i les diputades i van participar en un taller d’eleccions parlamentàries, en què van escollir el president del Govern i el del Parlament. D’aquesta manera van poder entendre una mica millor com funciona la política del nostre país. Es van trobar amb diversos polítics, com el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, o la diputada Irene Rigau, que havia estat consellera de Benestar Social i Família, amb qui es van fer una fotografia.

“Petits grans polítics” és un projecte matemàtic. S’han creat quatre partits polítics: el blau, el groc, el verd i el vermell, que han hagut de redactar un programa electoral. Cada formació ha hagut de defensar les seves propostes a l’escola, a l’Ajuntament, on van mantenir una trobada amb l’alcalde i amb regidors del Consistori, i al Parlament. S’han celebrat unes eleccions en què han votat els estudiants de primària. De les dades i els resultats obtinguts s’han elaborat diferents gràfiques i estadístiques que permeten veure el cens, la participació, les preferències i els gustos dels alumnes. També s’han elaborat unes simulacions de pactes entre les diferents formacions.

El projecte té un caràcter interdisciplinari. Els estudiants l’apliquen en les diverses matèries que estudien, com en expressió escrita i oral amb la redacció del programa electoral; en educació artística amb el disseny del logotip i de la propaganda electoral; o en el coneixement del medi a l’hora de raonar i reflexionar sobre les diferents propostes plantejades.

FER UN COMENTARI

*