Inici Destacats Alumnes de l’Institut Joan Mercader tanquen un projecte de servei comunitari amb...

Alumnes de l’Institut Joan Mercader tanquen un projecte de servei comunitari amb Càritas i Creu Roja

COMPARTIR

L’Institut Joan Mercader l’acte de tancament del Servei Comunitari de l’actual curs, en què s’ha reconegut i posat en relleu la tasca voluntària duta a terme per l’alumnat de quart i la col·laboració de les dues entitats, Càritas i Creu Roja, amb l’institut.

Els alumnes de 4t d’ESO del centre han realitzat al llarg del curs uns serveis de voluntariat en dues entitats locals: Càritas i Creu Roja. Es tracta d’un total de 120 alumnes que han participat en més de vint projectes diferents de la totalitat que duen a terme les dues entitats. S’ha creat un Servei Comunitari anomenat “SomSolidaris”, el qual ha hagut de distribuir els alumnes en cada un dels projectes i, amb l’ajuda de les responsables de Càritas i Creu Roja, s’ha procedit al seguiment del servei. Així, els alumnes han hagut de destinar un total de 8 hores no lectives a activitats que els impliquessin a nivell social, d’ajuda a diversos col·lectius d’Igualada: col·laborar en el Gran Recapte d’aliments, classes de reforç a alumnes de primària, tallers a l’hospital, dinamització de la gent gran, així com participar en la recollida de joguines o en la botiga de segona mà.

La valoració dels alumnes ha estat positiva i han agraït que se’ls hagi donat l’oportunitat de col·laborar en aquest petit tast de voluntariat. Alguns d’ells, àdhuc, han decidit seguir sent voluntaris un cop acabat el servei comunitari. Els responsables de l’institut, així com els de Creu Roja i Càritas, també han valorat molt positivament aquesta experiència i ja estan treballant per continuar i millorar de cara al curs següent. Des del centre es vol agrair especialment la implicació de les famílies per donar aquesta educació en valors a través del Servei Comunitari.

Foto: Dàmaris Rosa

FER UN COMENTARI

*