Inici Destacats Alumnes de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, entre els guanyadors del concurs Joves...

Alumnes de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, entre els guanyadors del concurs Joves i Mobilitat

COMPARTIR

El vídeo per a Instagram “Testimonios 2” d’Elena Balici i Aina Carrique, alumnes de 4art d’ESO B de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, ha estat un dels treballs guanyadors del concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El concurs Joves i Mobilitat té l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable, entre els nois i noies de 13 a 17 anys. Al llarg de la seva trajectòria hi han participat més de 17.000 joves de tota Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat en més d’11.000 treballs.

El lliurament de premis, que s’ha celebrat a la seu del RACC, ha comptat amb la presència de Josep Mateu, president del RACC; Miquel Buch, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit; Xavier Pérez, director general del RACC; Aleix Gabarró, subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació i Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus Cooperativa.

Aquest any, alumnes del Col·legi Maristes Valldemia, de Mataró; de l’Institut Fort Pius, de Barcelona; i de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada han estat premiats en les tres categories del certamen: anunci gràfic, projecte de millora de la seguretat viària i vídeo per a Instagram, respectivament. El jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes creatives que fomenten actituds cíviques i responsables en mobilitat i amb un format i llenguatge entenedors per a un públic jove.

El premi a la classe amb millor participació, tant per la qualitat com per la quantitat de treballs presentats, ha estat pel grup de 3er d’ESO B de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle (Verges), mentre que la professora Araceli Fernàndez, de l’Escola El Cim de Vilanova i la Geltrú, ha estat guardonada per la seva dedicació i capacitat de motivació, en ser la docent que més treballs ha tutoritzat.

La majoria de les propostes presentades plantejaven solucions tecnològiques per alertar tant a conductors com a vianants usuaris dels mòbils. També s’han presentat propostes relacionades amb un nou tipus de senyalització viària i mesures que tenen com a finalitat la conscienciació dels joves sobre l’ús dels telèfons mòbils a les vies públiques, a través de la creació d’aplicacions mòbil, campanyes informatives, xerrades a les escoles, etc.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 2.349 estudiants d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, un 38% més l’any passat, així com de nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya distribuïts en 903 grups procedents de 76 centres educatius de tota Catalunya que han elaborat 1.222 treballs.

FER UN COMENTARI

*