Inici Destacats Alumnes de l’Institut Badia i Margarit lliuren origamis als centres del CSSI

Alumnes de l’Institut Badia i Margarit lliuren origamis als centres del CSSI

COMPARTIR

Els alumnes de l’Institut Badia i Margarit han visitat els centres del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) per fer els actes de cloenda de la campanya “1 origami 1 euro” impulsada per la Mútua General de Catalunya, tal com ja van fer per primera vegada l’any passat. Aquesta campanya consisteix en que per cada noi o noia que realitza un origami, la Mútua fa una donació d’un euro a la Marató de TV3.

El primer dels tres actes de cloenda es realitzà el dimecres dia 25 a la Residència Pare Vilaseca, i comptà amb interpretacions musicals, actuacions i lectures per part dels alumnes de 1er d’ESO de l’Institut Badia Margarit, acompanyats per varis professors del centre. L’acte comptà amb la presència de Josep Brunet, Cap de l’Oficina de Mútua General de Catalunya, Judit Serra, Directora de l’Institut Badia Margarit, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Carme Riera, Quarta tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada, que van dirigir unes paraules als participants. Els joves van interpretar amb flauta l’Himne de l’Alegria, amb saxofon la cançó Love Me Tender, amb trompeta Circus Parade, van cantar Imagine,de John Lennon, i El Cercle de la Vida, del Rei Lleó, i van recitar els contes Sempre t’estimaré, i cites del llibre Wonder. Al finalitzar l’acte els nois i noies van fer entrega d’origamis, ocells obra de papiroflèxia, a les persones ateses a la residència, i també es va fer entrega de reconeixements a les entitats participants. L’emotiu acte es tancà amb un petit refrigeri.

El segon acte de cloenda va tenir lloc el dijous dia 26 al Centre de Dia Montserrat, on alumnes de 1r i 3r van fer interpretacions musicals, dansa, actuacions i lectures. Es va fer entrega d’un reconeixement al Centre de dia Montserrat, recollit per la Glòria Casadesús, responsable del centre. El tercer i últim acte de cloenda es va fer el divendres dia 27, a l’Hospital de Dia Sant Jordi, on els alumnes van fer lectures per a les persones ateses al centre, interpretacions musicals amb flauta i guitarra, i la representació d’un conte amb llenguatge de signes. Es va fer entrega d’un reconeixement al l’Hospital de Dia, recollit per la Menchu Vélez i la Nuria Solà, responsables del centre

El significat dels origamis prové d’una llegenda japonesa, segons la qual el teu desig es farà realitat si construeixes mil grues de paper. La consigna de crear aquests ocells de paper, que simbolitzen la lluita per la pau, es va iniciar amb una de les petites víctimes de la bomba atòmica d’Hiroshima cap al final de la Segona Guerra Mundial. La Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba a Hiroshima. Deu anys mes tard, com a conseqüència de la irradiació, els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan la petita Sadako s’estava tractant a l’hospital, la seva amiga Chizuko Hamamoto li va explicar la història de les 1.000  grues de paper. La historia consisteix en que si desitges alguna cosa amb molta força i construeixes 1.000 grues de paper, els Déus et concediran aquell desig que tan anheles. Es així com la Sadako va desitjar curar-se i per aconseguir-ho es va proposar construir ella mateixa 1.000 grues de paper. No ho va aconseguir doncs es va morir quan en portava 644. Els seus amics van continuar la  missió i van  completar les mil grues, amb l’esperança de que s’evitessin les guerres en el futur i s’aconseguís la pau mundial. Actualment en el Parc de la Pau d’Hiroshima hi ha una estàtua de la nena amb una grua a la mà.

FER UN COMENTARI

*