Inici Destacats Alumnes igualadins participen en un projecte de robòtica promogut per l’Agència Espacial...

Alumnes igualadins participen en un projecte de robòtica promogut per l’Agència Espacial Europea

COMPARTIR

Cinc alumnes de primer de Batxillerat de l’Escola Pia d’Igualada competiran aquest cap de setmana per passar a la següent fase d’un concurs de robòtica promogut per l’Agència Espacial Europea, el CANSAT.

Aquest projecte consisteix a dissenyar i construir un petit satèl·lit de la mida d’una llauna de begudes. El satèl·lit es llançarà des d’una altura de 400 m i durant el descens ha de ser capaç d’enviar tot una sèrie de dades. Un cop a terra, cal que desenvolupi una missió específica que cada equip incorpora.

La finalitat del projecte és doncs fer un satèl·lit petit i lleuger, que d’inici pugui mesurar la temperatura i la pressió atmosfèrica però al que els alumnes han afegit més objectius.

Un dels afegits són plaques solar perquè la bateria duri més i aconseguir més dades. En aquest sentit també hi han posat rodes per fer que el CanSat es pugui moure i recollir dades des de diversos punts per poder registrar variacions atmosfèriques canviant de posició. També, recolliran dades com el nivell d’oxigen i CO2 entre d’altres i els rajos infrarojos i ultraviolats per saber si l’ambient és adecuat per als humans o cultius.

Ultimant les darreres proves, l’equip de l’Escola Pia és un dels 20 projectes seleccionats que intentaran passar a la següent fase del concurs aquest proper diumenge a Osca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*