Inici Destacats Alumnes, famílies i mestres renoven el pati de l’escola Les Flandes de...

Alumnes, famílies i mestres renoven el pati de l’escola Les Flandes de Piera

COMPARTIR

L’escola Les Flandes de Piera llueix, des del passat dissabte, un renovat pati que omple d’orgull els infants, però també famílies i professors.

Més d’un centenar de persones van dedicar-se a culminar les idees que tota l’escola i la comunitat educativa ha anat treballant des del principi de curs. Fa gairebé vuit mesos, una de les mestres de cinquè de primària, Mercè Lazaro, recorda com “els nens van dir que el pati era trist i avorrit, que no els agradava com estava”. I allò va ser l’espurna que va encendre el projecte “Millorem el pati”, que va arrencar amb l’impuls dels dos grups de cinquè, que van ser els encarregats de fer els primers plantejaments i exposar-los als altres alumnes i, també, a les famílies en una reunió.

Lázaro recorda que els infants tenen molt present que ha estat un objectiu aconseguit “tots junts”, on no hi ha faltat material aportats pels pares i també un cop de mà de la brigada municipal.

Els laterals de la pista han guanyat jocs pintats a terra com xarranca, escacs o circuits per cotxes. Una de les parets s’ha convertit en un rocòdrom i altres en murals. La zona del bosquet ara té bancs fets amb palets, taules, una cuineta i jocs per experimentar. El projecte ha integrat també iniciatives que ja estaven en marxa, com un hort i una granja amb conills i gallines.

Mercè Lázaro creu que “és molt gratificant, perquè els nens poden veure el resultat d’allò que fan” i recorda que com els infants que no van assistir a la jornada de dissabte “han quedat amb la boca oberta quan ho han vist”. Sadurní Solà, responsable de comunicació del projecte, considera que es tracta d’un exemple “molt directe” de com els infants poden veure repercussions en el seu entorn i, lluny d’apropiar-se’l, volen que serveixi d’exemple per altres centres.

Sergi Pérez, tutor de l’altre grup, assegura que “els resultat ens anima a traspassar els murs de l’escola” i explica que miraran de donar continuïtat al projecte “intervenint en algun parc o alguna petita reforma a Piera”. Pérez sosté que al centre pierenc “ens agrada la idea de que l’escola vagi més enllà del que ens toca ensenyar” i la lliçó que s’emporten els alumnes és que poden canviar el món, començant pel seu propi pati.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*