Inici Destacats Alumnes d’Igualada i Vilanova del Camí celebren la quinzena Cantata Escolar

Alumnes d’Igualada i Vilanova del Camí celebren la quinzena Cantata Escolar

COMPARTIR

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, el Pavelló de les Comes va acollir dilluns la Cantata Escolar que organitzen les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles municipals d’art, música i teatre i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

A l’inici de cada una de les sessions, M. Queralt Martí, directora de l’escola de música d’Igualada, en nom de les tres escoles municipals d’ensenyaments artístics, va destacar l’orgull i la il·lusió d’arribar a la quinzena edició de la cantata: una activitat que va començar amb la intenció d’oferir a les escoles de primària la possibilitat d’interpretar una obra musical de gran format amb el suport i els mitjans de l’escola de música i que, amb el temps, va trobar la manera d’incorporar també les escoles d’art i teatre al projecte pedagògic inicial. L’alcalde, Marc Castells, al seu torn, va fer referència a la vitalitat cultural de la ciutat, posant la cantata com a mostra d’aquesta vitalitat.

“Bruixes”, la cantata que es va interpretar en aquesta ocasió, és una història de ficció amb música de Ricard Gimeno i text de Jesús Nieto, que comença amb un somni i que ens parla del que som capaços d’imaginar quan no entenem les coses que ens passen; un text que ens demana ser crítics i que ens fa adonar que les coses no són sempre com ens expliquen o com aparenten. Per poder-la dur a terme s’ha estat treballant des de l’inici del curs escolar: primer amb les sessions de formació que reben els mestres, desprès amb el treball que cada escola desenvolupa a les seves aules i finalment amb la presentació de tot el treball comú als pares, en un gran concert.

L’escenografia va estar preparada sota la supervisió d’en David Obiols, professor de l’escola d’art, el programa de mà i un reportatge fotogràfic dels concerts també els van realitzar alumnes de l’escola d’art; els narradors eren joves alumnes de l’escola de teatre i tots els cantaires i músics van actuar dirigits per Montserrat Roset, professora de l’Escola de Música.

Any rere any la cantata esdevé un important repte no només musical i plàstic sinó també logístic; el nombre creixent d’alumnes ha obligat a fer dues sessions, a vetllar l’aforament de les Comes i a recomanar mesures per facilitar la mobilitat per accedir al recinte.

En finalitzar la cantata, desprès d’un llarg aplaudiment dirigit als mestres i als alumnes, l’alcalde d’Igualada i les regidores d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament i Joventut van obsequiar als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*