Inici Cinema Alumnes anoiencs s’apropen als nous formats televisius a través del Zoom Festival

Alumnes anoiencs s’apropen als nous formats televisius a través del Zoom Festival

COMPARTIR

El nou projecte de TV3 i El Terrat ‘Poliamor’, que s’emet a través d’Instagram Live, ha servit com a punt de partida perquè els alumnes de les escoles anoienques Gaspar Camps, Joan Mercader, Escola Pia i Escola Anoia poguessin dir la seva sobre aquest nou format televisiu. La possibilitat que l’espectador pugui interactuar o la seva constant adaptació als gustos d’aquests són, segons els assistents, dos dels grans punts forts. ‘Poliamor’ ha protagonitzat una de les Zoom Class del Festival Zoom, que se celebra aquesta setmana a la capital de l’Anoia.

El Festival Zoom ha optat per aquesta edició per sortir del convencional i ser, alhora, un aparador d’aquests nous formats televisius. D’aquí que ‘Poliamor’, que s’emet per la plataforma d’Instagram Live, hagi estat un dels grans eixos centrals de les sessions específiques adreçades als joves.

En directe, la sèrie permet als espectadors dir la seva. «Això ens permet seguir aprenent gràcies a la interacció de la gent i fins i tot canviar d’un dia per l’altre, és una sèrie molt viva», ha explicat el director executiu Enric Cambray. Tot i que aquesta aposta permet als seus responsables tenir un feedback instantani de l’espectador, «has de tenir cintura perquè t’arriben gols per un cantó i per un altre», ha afegit el també director executiu, Jordi Pi.

Aquest dijous, els alumnes de les escoles Gaspar Camps, Joan Mercader, Escola Pia i Escola Anoia han pogut participar en una xerrada-debat on Cambray i Pi els hi ha parlat del projecte i han vist el primer dels capítols. A continuació, els joves, com autèntics crítics, han dit la seva.

D’opinions n’hi ha hagut per a tots els gustos, des dels que han rebutjat el pilot per «la sobreactuació dels actors» o «no entendre el terme Poliamor» a d’altres que els han aplaudit per apostar per l'»agosarat» nou format. «La polaritat que això genera és bona, sigui positiva com negativa, és un aprenentatge que ens permet ser més eficients», ha reconegut Pi.

Acabada la classe, Denise Labairu, assistent a la tertúlia, ha reconegut que propostes com aquestes demostren que «tot està avançant molt». A parer seu, «barrejar mòbil i xarxes socials pot sortir malament, però també pots ser un ‘bombasso’, especialment per a les generacions futures».

Per la seva part, Marc Armero ha assegurat que per a ell, la clau és la interacció. «Et sents com si fos el director perquè som la gent la que valorem el que volem veure».

En canvi, per a Eduard Radespo és fonamental que el sector audiovisual segueixi innovant i «obrint camí cap a aquests altres formats».

El nou format

Cambray defineix un projecte com ‘Poliamor’ com un atreviment «total». En format vertical, via Instagram, en directe i amb interacció. Si és el futur de la televisió, però, els responsables afirmen que queda molt per saber-ho. «Ara és el present, crec que el futur no és el dispositiu des d’on ho mirem, sinó la convergència entre un model i altre i que seguim enriquint el consum audiovisual on el recorregut el marca la gent i no nosaltres», ha conclòs Pi.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*