Inici Cultura Els alumnes de 1r d’ESO del Castell d’Òdena dediquen poemes curts a...

Els alumnes de 1r d’ESO del Castell d’Òdena dediquen poemes curts a llocs del municipi

COMPARTIR

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut-Escola Castell d’Òdena han treballat les últimes setmanes la poesia relacionant-la amb el terme municipal. Ho han fet a través de l’activitat ‘Conèixer i escriure haikus’, un tipus de composició d’estil japonès formada per tres versos amb 4, 6 i 4 síl·labes respectivament en què moltes vegades el poeta expressa els sentiments que li provoca la natura i l’entorn.

En el seu cas els alumnes del Castell d’Òdena han dedicat els seus haikus a 9 llocs dels nuclis del poble, del Pla d’Òdena i de l’Espelt. Cada un dels poemes es podrà veure en els respectius espais, reproduïts a una o dos rajoles. L’objectiu de la iniciativa també ha estat embellir amb aquests haikus llocs pels quals els odenencs/odenenques passen sovint.

L’activitat ve acompanyada de la proposta del repte de fotografiar-se amb les 13 rajoles i compartir les imatges als comptes d’Instagram amb l’etiqueta #poesiajuvenil_odena. Aquells qui pengin fotografies de les 13 i mencionin els comptes dels Joves d’Òdena (@jovedodena) i de l’Institut-Escola (@institutescolacastelldodena) rebran un reconeixement de l’Ajuntament d’Òdena.

Les rajoles estan ubicades a: 3 al Teatre Unió Agrícola, 1 a la pista del pla d’Òdena, 1 al parc de la Font del nucli, 1 a les escales de color del barri de Sant Pere, 1 a la façana de la piscina, 2 a la pista poliesportiva de l’Espelt, 2 a la façana de l’institut escola a la plaça Mestre Vila Vell, 1 a la façana de l’ajuntament al costat la llar d’infants els Vailets i una darrera a la placeta de la Calç del barri Sant Pere.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*